Ingredienser
-
400 g rå laks
-
1 lime
-
4 spsk. olivenolie
-
0.5 agurk
-
2 skalotteløg
-
0.5 bdt. koriander
-
0.5 bdt. mynte
-
Flagesalt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Når du drypper citrussaft (lime, citron) over rå fisk, er fisken ikke længere rå. Så bliver den ‘kogt’ let, uden dog at miste alle sine gode, sunde egenskaber.
Denne ceviche-agtige proces udnytter vi i en enkel, frisk og raffineret forret: Carpaccio af laks med agurk og en håndfuld friske krydderurter. Vi foreslår mynte og koriander, men du kan sagtens bruge fx purløg og persille i stedet.
Til laksecarpaccio kan du naturligvis altid servere et glas kølig hvidvin. Men du kunne også overraske gæsterne og byde på en forfriskende drink, der ligeledes smager let af mynte.
Ingredienser
400 g rå laks | |
1 lime | |
4 spsk. olivenolie | |
0.5 agurk | |
2 skalotteløg | |
0.5 bdt. koriander | |
0.5 bdt. mynte | |
Flagesalt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær laksen i tynde skiver og anret på serveringstallerkner |
2
Færdig
|
Dryp limesaft og olie over fisken |
3
Færdig
|
Skær agurken småt, hak løget fint og anret på eller ved fisken |
4
Færdig
|
Hak krydderurterne og drys over |
5
Færdig
|
Drys med flagesalt og peber |