Opskrift: Hvid pizza med cremefraiche
- kartofler og løg

0 0
Opskrift: Hvid pizza med cremefraiche

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Grov pizzadej
20 g gær
3.5 dl vand
250 g hvedemel
250 g fuldkornsspelt
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Hvid pizzasauce
200 g cremefraiche 38%
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. sennep
1 tsk. salt
Fyld
4 skalotteløg
250 g kartoffel
250 g mozzarella, drænet vægt
Frisk timian

En helt anden og spændende pizzaoplevelse

Tilhører:
  • Børnemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Grov pizzadej

  • Hvid pizzasauce

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvid pizza er en pizza uden tomatsovs, men med rigelig ost og andre gode sager.

Dejen til en hvid pizza er i princippet den samme som til en almindelig pizza. Vi foreslår dog at erstatte halvdelen af det (ikke så sunde) almindelige mel med (sundt) fuldkornsmel. Den grove pizzadej betyder, at pizzaen bliver lidt mere bastant og mættende – og altså en del sundere.

I stedet for tomatsovs kan du for eksempel bruge cremefraiche på en hvid pizza. Nogle nøjes med det rene surmælksprodukt, men sovsen får klart mere karakter, hvis du fx rører knust hvidløg og lidt sennep i. Ellers bliver smagen ret bleg.

Som på almindelige pizzaer kan du putte alt muligt slags fyld på en hvid pizza. Kød, fisk, grøntsager, forskellige typer ost.

En god kombination er løg, kartofler og mozzarella samt timian eller rosmarin som krydderi. Vi foreslår skalotteløg, fordi de hurtigere bliver møre. Kartoffelfyldet kan sagtens bestå af én enkelt, stor bagekartoffel, som skæres i papirtynde skiver, allerhelst på mandolinjern. Osten må meget gerne være den gode bøffelmozzarella, som ligeledes skal skæres i tynde skiver og fordeles over kartoflerne.

Kan du skaffe frisk timian, smager det naturligvis allerbedst. Men tørret timian – eller rosmarin – smager også dejligt. Krydderiet skal drysses mellem løg og kartofler, så det ikke bliver svedent.

Du kan dele dejen op og lave 4 pizzaer, hvis du synes. Vi har i stedet brugt hele portionen af grov pizzadej til at lave én stor pizza, der fylder en hel bradepande. Det er en del lettere, både når det gælder forberedelse og bagning.

Nu gælder det om at bage pizzaen, så den er gennembagt og mozzarellaen smelter og bliver brun og sprød. Dette kunststykke kan sagtens lykkes i en almindelig ovn. 15 minutter ved 225 grader plus 7-8 ved grillvarme.

Hvad drikker man til hvid pizza? Vi synes, et glas hvidvin eller rosé – eller måske en øl – smager bedre end rødvin. Et glas koldt vand kan også sagtens gå an i en snæver vending.

Ingredienser

Antal personer:
Grov pizzadej
20 g gær
3.5 dl vand
250 g hvedemel
250 g fuldkornsspelt
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Hvid pizzasauce
200 g cremefraiche 38%
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. sennep
1 tsk. salt
Fyld
4 skalotteløg
250 g kartoffel
250 g mozzarella, drænet vægt
Frisk timian
2 fra 13 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Du kan lave grov pizzadej lang tid i forvejen og opbevare den i køleskabet

2
Færdig

Opløs gæren i vandet og ælt først mel, fuldkornsmel og olie, så salt og sukker i - sæt dejen til hævning 1 time

3
Færdig

Slå dejen ned og lad efterhæve 30 minutter

4
Færdig

Rul den grove pizzadej ud på et stykke bagepapir, så det kommer til at fylde en hel bradepande - anbring bagepapir med dej i bradepanden

5
Færdig

Rør ingredienserne sammen til hvid pizzasauce og smør ud over bunden

6
Færdig

Skær skalotteløg, kartofler og mozzarella i papirtynde skiver og fordel over bunden i denne rækkefølge - drys friske timianblade mellem løg og kartofler

7
Færdig

Bag din hvide pizza 15 minutter midt i en 225 grader varm ovn

8
Færdig

Skru ovnen op på grill og giv pizzaen 7-8 minutter mere - mozzarellaen øverst skal blive brun og sprød

9
Færdig

Drys evt. med mere timian og chiliflager ved servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Crespelle - italiensk lasagne af pandekager
forrige
Opskrift: Crespelle – italiensk lasagne af pandekager
Opskrift: Klassisk gulerodskage
næste
Opskrift: Klassisk gulerodskage
Opskrift: Crespelle - italiensk lasagne af pandekager
forrige
Opskrift: Crespelle – italiensk lasagne af pandekager
Opskrift: Klassisk gulerodskage
næste
Opskrift: Klassisk gulerodskage

4 Comments Skjul kommentarer

Kære Anja

Ideen er faktisk, at de PAPIRTYNDE skiver kartoffel skal være rå – den samlede bagetid plejer at være nok til at gøre dem møre.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here