Ingredienser
-
Grov pizzadej
-
20 g gær
-
3.5 dl vand
-
250 g hvedemel
-
250 g fuldkornsspelt
-
2 spsk. olivenolie
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
Hvid pizzasauce
-
200 g cremefraiche 38%
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 tsk. sennep
-
1 tsk. salt
-
Fyld
-
4 skalotteløg
-
250 g kartoffel
-
250 g mozzarella, drænet vægt
-
Frisk timian
Et par ord om vores opskrift
Hvid pizza er en pizza uden tomatsovs, men med rigelig ost og andre gode sager.
Dejen til en hvid pizza er i princippet den samme som til en almindelig pizza. Vi foreslår dog at erstatte halvdelen af det (ikke så sunde) almindelige mel med (sundt) fuldkornsmel. Den grove pizzadej betyder, at pizzaen bliver lidt mere bastant og mættende – og altså en del sundere.
I stedet for tomatsovs kan du for eksempel bruge cremefraiche på en hvid pizza. Nogle nøjes med det rene surmælksprodukt, men sovsen får klart mere karakter, hvis du fx rører knust hvidløg og lidt sennep i. Ellers bliver smagen ret bleg.
Som på almindelige pizzaer kan du putte alt muligt slags fyld på en hvid pizza. Kød, fisk, grøntsager, forskellige typer ost.
En god kombination er løg, kartofler og mozzarella samt timian eller rosmarin som krydderi. Vi foreslår skalotteløg, fordi de hurtigere bliver møre. Kartoffelfyldet kan sagtens bestå af én enkelt, stor bagekartoffel, som skæres i papirtynde skiver, allerhelst på mandolinjern. Osten må meget gerne være den gode bøffelmozzarella, som ligeledes skal skæres i tynde skiver og fordeles over kartoflerne.
Kan du skaffe frisk timian, smager det naturligvis allerbedst. Men tørret timian – eller rosmarin – smager også dejligt. Krydderiet skal drysses mellem løg og kartofler, så det ikke bliver svedent.
Du kan dele dejen op og lave 4 pizzaer, hvis du synes. Vi har i stedet brugt hele portionen af grov pizzadej til at lave én stor pizza, der fylder en hel bradepande. Det er en del lettere, både når det gælder forberedelse og bagning.
Nu gælder det om at bage pizzaen, så den er gennembagt og mozzarellaen smelter og bliver brun og sprød. Dette kunststykke kan sagtens lykkes i en almindelig ovn. 15 minutter ved 225 grader plus 7-8 ved grillvarme.
Hvad drikker man til hvid pizza? Vi synes, et glas hvidvin eller rosé – eller måske en øl – smager bedre end rødvin. Et glas koldt vand kan også sagtens gå an i en snæver vending.
Ingredienser
Grov pizzadej |
|
20 g gær | |
3.5 dl vand | |
250 g hvedemel | |
250 g fuldkornsspelt | |
2 spsk. olivenolie | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
Hvid pizzasauce |
|
200 g cremefraiche 38% | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 tsk. sennep | |
1 tsk. salt | |
Fyld |
|
4 skalotteløg | |
250 g kartoffel | |
250 g mozzarella, drænet vægt | |
Frisk timian |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Du kan lave grov pizzadej lang tid i forvejen og opbevare den i køleskabet |
2
Færdig
|
Opløs gæren i vandet og ælt først mel, fuldkornsmel og olie, så salt og sukker i - sæt dejen til hævning 1 time |
3
Færdig
|
Slå dejen ned og lad efterhæve 30 minutter |
4
Færdig
|
Rul den grove pizzadej ud på et stykke bagepapir, så det kommer til at fylde en hel bradepande - anbring bagepapir med dej i bradepanden |
5
Færdig
|
Rør ingredienserne sammen til hvid pizzasauce og smør ud over bunden |
6
Færdig
|
Skær skalotteløg, kartofler og mozzarella i papirtynde skiver og fordel over bunden i denne rækkefølge - drys friske timianblade mellem løg og kartofler |
7
Færdig
|
Bag din hvide pizza 15 minutter midt i en 225 grader varm ovn |
8
Færdig
|
Skru ovnen op på grill og giv pizzaen 7-8 minutter mere - mozzarellaen øverst skal blive brun og sprød |
9
Færdig
|
Drys evt. med mere timian og chiliflager ved servering |
4 Comments Skjul kommentarer
De kartofler skal ikke rå på,og det står ingen steder.
Kære Anja
Ideen er faktisk, at de PAPIRTYNDE skiver kartoffel skal være rå – den samlede bagetid plejer at være nok til at gøre dem møre.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist
Bruger denne opskrift hver gang vi skal have hvid pizza, er super nem og smager virkelig dejlig.
Hej Annette
Tak for de rosende ord. Vi rødmer af stolthed.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist