Opskrift: Chirashi sushi – sushi bowl

0 0
Opskrift: Chirashi sushi – sushi bowl

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Nemme sushiris
3 dl ris
4.5 dl vand
0.5 tsk. salt
2 spsk. riseddike
1 tsk. sukker
Toppings
8 kæmperejer
100 g rå laks
100 g rå tun
0.5 agurk
1 bdt. radiser
Desuden
Wasabi
Soya

Lækker hjemmelavet sushi på den nemme måde

Ingredienser

  • Nemme sushiris

  • Toppings

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Chirashi sushi eller chirashizushi er en skål med sushiris, hvorpå anbringes tynde skiver rå fisk (sashimi), kogte rejer, lakserogn, æggestand (tamagoyaki), tang, rå grøntsager, syltet ingefær og en smule wasabi.

Ved siden af den store skål med ris og fisk serveres en lille skål med soya, som wasabien opløses i – og så spiser man ellers det hele på nøjagtigt samme måde, som man plejer med sushi.

Chirashi sushi er uden tvivl den letteste vej til hjemmelavet sushi. Du slipper for alt besværet med at forme nigiri og makiruller og serverer i stedet hele herligheden som en art sushi bowl.

Chirashi sushi er en meget udbredt ret ved to japanske højtider og ved alle andre lejligheder, hvor det gerne må være lidt let.

Og apropos let: Vi foreslår en meget, meget nem form for sushiris, hvor du bare koger almindelige ris og overhælder med lidt riseddike, sukker og salt. Det tager godt 20 minutter.

Alternativt kan du lave autentiske japanske sushiris, som er en anelse mere besværligt.

I Japan kan du få serveret chirashi sushi med mange forskellige toppings. Der er ikke én rigtig opskrift. Derfor har vi også valgt en lidt mere dansk tilgang til sushiskålen, bl.a. med radiser i stedet for tang.

De dyre lakserogn, den sødlige æggestand og den syltede ingefær er udeladt i denne version, men du jo sagtens lave din egen version af chirashi sushi, hvor disse toppings indgår.

En piskende kold øl og et glas sake er de perfekte ledsagere til en skål chirashi sushi.

Se også vores opskrift på sushi bowl med teriyaki laks, spinat og avocado

Ingredienser

Antal personer:
Nemme sushiris
3 dl ris
4.5 dl vand
0.5 tsk. salt
2 spsk. riseddike
1 tsk. sukker
Toppings
8 kæmperejer
100 g rå laks
100 g rå tun
0.5 agurk
1 bdt. radiser
Desuden
Wasabi
Soya
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at koge ris i vand og salt - 11 minutters kogning, 11 minutters hvile under låg

2
Færdig

Bland riseddike, sukker og salt sammen og rør ud i de varme ris - afkøl

3
Færdig

Så er det tid til rejerne, der også skal nå at køle af:

4
Færdig

Kog rejerne ca. 1 minut i letsaltet vand, til de skifter farve – skær dem næsten helt igennem, fold ud og anret som sommerfugle (japanere retter rejerne ud og sætter på spid før kogning, så de bliver aflange)

5
Færdig

Skær laks og tun i tynde skiver – det er lettest, hvis fisken er let frosset

6
Færdig

Skær agurk og radiser i tynde skiver

7
Færdig

Lav små ”ærter” af wasabi

8
Færdig

Anret i skåle med ris underst og de øvrige toppings grupperet nydeligt ovenpå

9
Færdig

Giv hver af dine medspisere en lille skål soya, som wasabien skal opløses i, før fisk og grøntsager dyppes heri

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Rysteribs-plus-ribs-med-graesk-yoghurt-og-akaciehonning
forrige
Opskrift: Rysteribs & Ribs med græsk yoghurt og akaciehonning
Scaloppine-kalvekoed-paa-italiensk
næste
Opskrift: Scaloppine – kalvekød på italiensk
Rysteribs-plus-ribs-med-graesk-yoghurt-og-akaciehonning
forrige
Opskrift: Rysteribs & Ribs med græsk yoghurt og akaciehonning
Scaloppine-kalvekoed-paa-italiensk
næste
Opskrift: Scaloppine – kalvekød på italiensk

Tilføj Din Kommentar