Ingredienser
-
Italiensk tomatsovs
-
3 spsk. olivenolie
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
1 ds. flået tomat
-
1 tsk. salt
-
Desuden
-
1 kg muslinger
-
500 g pasta
-
0.5 bdt. bredbladet persille
Et par ord om vores opskrift
Italienere er verdensmestre i at svinge en skudefuld pasta med en god tomatsovs. Herhjemme vil vi næsten altid proppe hakket kød i sovsen, men de fiskeglade italienere kan sagtens finde på at bruge friske muslinger i stedet.
For pokker, hvor smager det godt!
En italiensk restaurant hedder et trattoria, muslinger hedder cozze, så når du serverer denne nemme, smagfulde pastaret for dine ellevilde venner, må du endelig huske at byde dem velkommen på Trattoria delle Cozze.
Et par andre bonusoplysninger nu, hvor vi er ved det italienske: Hjemme i støvlelandet rækker sådan en omgang pasta med muslinger i tomatsovs naturligvis kun som forret (primo piatto). Herefter må der noget kød på bordet. Og til sidst noget sødt – mamma mia!
Tomatsovsen er lavet med den hellige, italienske treenighed løg-gulerod-blegselleri, som kaldes en soffritto. Så ved du det.
Retten er nem og relativt hurtig at lave. Først sætter du tomatsovsen over, så renser du muslinger, sætter pastavandet over – og når sovsen har kogt 10 minutter under låg, kyler du de rensede muslinger ned oveni, lægger låg på igen og giver dem 3-4 minutter for fuld damp.
Imens har du timet det, så pastaen bliver færdig samtidig. Når muslingerne er dampet åbne, blander du pastaen og lidt hakket persille ned i sovsen, rører rundt – og brøler: VÆRSGO!
Det kan umuligt tage mere end 30 minutter. Buon appetito!
Ingredienser
Italiensk tomatsovs |
|
3 spsk. olivenolie | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
1 ds. flået tomat | |
1 tsk. salt | |
Desuden |
|
1 kg muslinger | |
500 g pasta | |
0.5 bdt. bredbladet persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt olien over ved middelvarme i en stor, tykbundet gryde |
2
Færdig
|
Steg de finthakkede grøntsager 5 minutter, til løgene bliver blanke |
3
Færdig
|
Rør flået tomat og salt i og kog under låg i 10 minutter |
4
Færdig
|
Imens renser du muslingerne og sætter pastavand over |
5
Færdig
|
Beregn, hvornår pastaen kan være klar - og hæld muslingerne ned oven i tomatsovsen de sidste 3-4 minutter (med låg på), inden pastaen er færdig |
6
Færdig
|
Der skal være pænt med blus på sovsegryden, mens du damper muslingerne |
7
Færdig
|
Si det meste af kogevandet fra pastaen - og hæld pasta, en lille sjat kogevand og finthakket persille ned til sovsen og muslinger |
8
Færdig
|
Rør rundt og servér rygende varmt |
9
Færdig
|
Muslinger, der ikke har åbnet sig, kasserer du |