Opskrift: Pasta med muslinger i italiensk tomatsovs

0 0
Opskrift: Pasta med muslinger i italiensk tomatsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Italiensk tomatsovs
3 spsk. olivenolie
2 rødløg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
1 ds. flået tomat
1 tsk. salt
Desuden
1 kg muslinger
500 g pasta
0.5 bdt. bredbladet persille

Velkommen til skaldyrsaften hjemme på Trattoria delle Cozze

Ingredienser

  • Italiensk tomatsovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Italienere er verdensmestre i at svinge en skudefuld pasta med en god tomatsovs. Herhjemme vil vi næsten altid proppe hakket kød i sovsen, men de fiskeglade italienere kan sagtens finde på at bruge friske muslinger i stedet.

For pokker, hvor smager det godt!

En italiensk restaurant hedder et trattoria, muslinger hedder cozze, så når du serverer denne nemme, smagfulde pastaret for dine ellevilde venner, må du endelig huske at byde dem velkommen på Trattoria delle Cozze.

Et par andre bonusoplysninger nu, hvor vi er ved det italienske: Hjemme i støvlelandet rækker sådan en omgang pasta med muslinger i tomatsovs naturligvis kun som forret (primo piatto). Herefter må der noget kød på bordet. Og til sidst noget sødt – mamma mia!

Tomatsovsen er lavet med den hellige, italienske treenighed løg-gulerod-blegselleri, som kaldes en soffritto. Så ved du det.

Retten er nem og relativt hurtig at lave. Først sætter du tomatsovsen over, så renser du muslinger, sætter pastavandet over – og når sovsen har kogt 10 minutter under låg, kyler du de rensede muslinger ned oveni, lægger låg på igen og giver dem 3-4 minutter for fuld damp.

Imens har du timet det, så pastaen bliver færdig samtidig. Når muslingerne er dampet åbne, blander du pastaen og lidt hakket persille ned i sovsen, rører rundt – og brøler: VÆRSGO!

Det kan umuligt tage mere end 30 minutter. Buon appetito!

Ingredienser

Antal personer:
Italiensk tomatsovs
3 spsk. olivenolie
2 rødløg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
1 ds. flået tomat
1 tsk. salt
Desuden
1 kg muslinger
500 g pasta
0.5 bdt. bredbladet persille
3 fra 12 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt olien over ved middelvarme i en stor, tykbundet gryde

2
Færdig

Steg de finthakkede grøntsager 5 minutter, til løgene bliver blanke

3
Færdig

Rør flået tomat og salt i og kog under låg i 10 minutter

4
Færdig

Imens renser du muslingerne og sætter pastavand over

5
Færdig

Beregn, hvornår pastaen kan være klar - og hæld muslingerne ned oven i tomatsovsen de sidste 3-4 minutter (med låg på), inden pastaen er færdig

6
Færdig

Der skal være pænt med blus på sovsegryden, mens du damper muslingerne

7
Færdig

Si det meste af kogevandet fra pastaen - og hæld pasta, en lille sjat kogevand og finthakket persille ned til sovsen og muslinger

8
Færdig

Rør rundt og servér rygende varmt

9
Færdig

Muslinger, der ikke har åbnet sig, kasserer du

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Sticky-ribs-revelsben-i-ovn
forrige
Opskrift: Sticky ribs – ovnstegte revelsben
Tilberedning-af-smaa-artiskokker-med-basilikumsmoer
næste
Opskrift: Tilberedning af små artiskokker – med basilikumsmør
Sticky-ribs-revelsben-i-ovn
forrige
Opskrift: Sticky ribs – ovnstegte revelsben
Tilberedning-af-smaa-artiskokker-med-basilikumsmoer
næste
Opskrift: Tilberedning af små artiskokker – med basilikumsmør

Tilføj Din Kommentar