Ingredienser
-
Pandekagedej
-
2.5 dl mælk
-
0.5 dl olie
-
80 g mel
-
2 æg
-
1 tsk. salt
-
Olie til panden
-
Fyld
-
2 ds. flået tomat
-
2 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
400 g frisk spinat
-
1 tsk. salt, peber
-
250 g ricotta
-
Bechamelsovs
-
4 spsk. olie
-
4 spsk. mel
-
4 dl mælk
-
0.5 muskatnød, revet
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Alt efter temperament er crespelle en slags ovnbagt lasagne af pandekager med fyld og overhældt med bechamelsovs – eller bare fyldte pandekager med sovs.
Crespelle kan fremstilles som en stabel pandekager, hvor fyldet er lagt mellem lagene, eller som fyldte pandekager, hvor pandekagerne er rullet om fyldet og lagt ved siden af hinanden i et ovnfast fad. Vi synes, den sidstnævnte version er den mest delikate.
Crespelle alla Fiorentina er en opskrift, hvor fyldet består af spinat og ricottaost. Desuden skal der indgå tomat i en eller anden form. Nogle rører tomaten ud i bechamelsovsen, så den bliver helt lyserød, andre fordeler tomaten på pandekagerne og hælder sovsen over. Igen foretrækker vi klart den sidstnævnte version.
Når du lader blikket glide ned over ingredienserne, vil du tænke: Det ser sørme lækkert ud, men min fine livvidde tåler vist ikke, at jeg guffer crespelle hver dag. Du har ret. Crespelle er en nærende ret – lige som lasagne – men mamma mia, hvor smager det godt.
Som tilbehør til en italiensk lasagne af pandekager passer en ægte italiensk tomatsalat (caprese) naturligvis fortrinligt. Og måske et glas barbaresco?
PS. Vi har erstattet det knapt så sunde smør med sund olivenolie overalt i opskriften, men hvis du foretrækker smør, kan du naturligvis bruge det i stedet.
Ingredienser
Pandekagedej |
|
2.5 dl mælk | |
0.5 dl olie | |
80 g mel | |
2 æg | |
1 tsk. salt | |
Olie til panden | |
Fyld |
|
2 ds. flået tomat | |
2 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
400 g frisk spinat | |
1 tsk. salt, peber | |
250 g ricotta | |
Bechamelsovs |
|
4 spsk. olie | |
4 spsk. mel | |
4 dl mælk | |
0.5 muskatnød, revet | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne til pandekagedej sammen, fordel lidt olie på en hed pande og steg en lille stabel, tynde pandekager |
2
Færdig
|
Hæld de flåede, hakkede tomater i en sigte og dræn tomaterne for væske (saften kan du bruge i Bloody Mary) |
3
Færdig
|
Varm olien til fyld op i en stor gryde og steg finthakket løg og hvidløg, til løgene er blanke og bløde - ca. 10 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt den friske spinat, salt og peber og steg, til spinaten er faldet sammen og væden fordampet - afkøl en smule |
5
Færdig
|
Rør ricottaen sammen med spinatfyldet |
6
Færdig
|
Varm olien til sovs op i en mindre gryde, rør melet i og pisk nu mælken i lidt ad gangen, så sovsen når at tykne - smag til med krydderierne |
7
Færdig
|
Rul spinatfyldet ind i pandekagerne og læg dem tæt sammen i et smurt, ildfast fad |
8
Færdig
|
Fordel først de drænede, hakkede tomater og dernæst bechamelsovsen over pandekagerne |
9
Færdig
|
Bag fadet med crespelle 16-17 minutter midt i en 225 grader varm ovn - eller indtil bechamelsovsen er flot brun |