Ingredienser
-
500 g skært oksekød
-
2 peberfrugter
-
Små træspyd
-
Hvidløgsmarinade
-
4 spsk. olivenolie
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. timian
-
3 fed hvidløg, knust
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Den lille kroatiske ø Solta, der ligger en times sejlads fra skønne Split, er måske mest kendt for sine mange dejlige strande og sin hjertegribende smukke natur. Hvad færre ved, er nok, at der produceres de lifligste vine og utroligt lækre produkter med olivenolie. Hele øen er nærmest én stor olivenlund.
Spicy Twist var så priviligerede at bo midt blandt mange af disse dejlige oliventræer og med adgang til et stort, udendørs ildsted. Den lokale slagter forstod uden problemer vores fagter, da vi prøvede at gøre ham begribeligt, at der skulle oksekød på spyd på bordet senere på dagen.
Fluks smed han 500 gram flot afpudset oksekød (klump?) på vægten, og prisen var så lav, at vi næsten skammede os ved at måtte betale så lidt for det gode kød.
Klump er en af de mere tyggefaste udskæringer, så kødet skal skæres ud og ligge i marinade nogle timer for at mørne tilstrækkeligt. Vi skar nogle nydelige tern på 3 x 3 x 3 cm og lagde i en heftig hvidløgsmarinade i 2-3 timer. En smule eddike i marinaden er med til at mørne kødet.
Herefter skar vi peberfrugter ud i firkanter af tilsvarende størrelse og trak på små træspyd sammen med oksekødet. Voila – mere fotogen mad er sjældent set,
Som tilbehør til grillspyd kan man altid lave en grov kartoffelmos med olivenolie og knust hvidløg. Og en tomatsalat med løg og oliven. Det hele skylles ned med en let rødvin – hvilket kroaterne til alt held er mestre i.
Vores lille middag ved det udendørs bålsted mindede mest af alt om at spise på en bedre restaurant ved Middelhavet. Solta – og hvidløgsmarinerede grillspyd med okse – kan kun anbefales på det varmeste.
Ingredienser
500 g skært oksekød | |
2 peberfrugter | |
Små træspyd | |
Hvidløgsmarinade |
|
4 spsk. olivenolie | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. timian | |
3 fed hvidløg, knust | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kødet i tern på 3 x 3 x 3 cm |
2
Færdig
|
Læg kødstykkerne i hvidløgsmarinaden i mindst 2 timer, gerne mere |
3
Færdig
|
Skær peberfrugterne i firkanter på 3 x 3 cm |
4
Færdig
|
Læg træspyddene i vand, så de ikke brænder på senere |
5
Færdig
|
Træk oksekød og peberfrugter på spyd |
6
Færdig
|
Grill 3-4 minutter over direkte varme på hver af spydenes fire sider, så alt kød får stegeskorpe |