Opskrift: Hvidløgsmarinerede grillspyd
med oksekød og peberfrugter

0 0
Opskrift: Hvidløgsmarinerede grillspyd

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g skært oksekød
2 peberfrugter
Små træspyd
Hvidløgsmarinade
4 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. timian
3 fed hvidløg, knust
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

Som at spise på restaurant ved Middelhavet

Ingredienser

  • Hvidløgsmarinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Den lille kroatiske ø Solta, der ligger en times sejlads fra skønne Split, er måske mest kendt for sine mange dejlige strande og sin hjertegribende smukke natur. Hvad færre ved, er nok, at der produceres de lifligste vine og utroligt lækre produkter med olivenolie. Hele øen er nærmest én stor olivenlund.

Spicy Twist var så priviligerede at bo midt blandt mange af disse dejlige oliventræer og med adgang til et stort, udendørs ildsted. Den lokale slagter forstod uden problemer vores fagter, da vi prøvede at gøre ham begribeligt, at der skulle oksekød på spyd på bordet senere på dagen.

Fluks smed han 500 gram flot afpudset oksekød (klump?) på vægten, og prisen var så lav, at vi næsten skammede os ved at måtte betale så lidt for det gode kød.

Klump er en af de mere tyggefaste udskæringer, så kødet skal skæres ud og ligge i marinade nogle timer for at mørne tilstrækkeligt. Vi skar nogle nydelige tern på 3 x 3 x 3 cm og lagde i en heftig hvidløgsmarinade i 2-3 timer. En smule eddike i marinaden er med til at mørne kødet.

Herefter skar vi peberfrugter ud i firkanter af tilsvarende størrelse og trak på små træspyd sammen med oksekødet. Voila – mere fotogen mad er sjældent set,

Som tilbehør til grillspyd kan man altid lave en grov kartoffelmos med olivenolie og knust hvidløg. Og en tomatsalat med løg og oliven. Det hele skylles ned med en let rødvin – hvilket kroaterne til alt held er mestre i.

Vores lille middag ved det udendørs bålsted mindede mest af alt om at spise på en bedre restaurant ved Middelhavet. Solta – og hvidløgsmarinerede grillspyd med okse – kan kun anbefales på det varmeste.

Ingredienser

Antal personer:
500 g skært oksekød
2 peberfrugter
Små træspyd
Hvidløgsmarinade
4 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. timian
3 fed hvidløg, knust
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kødet i tern på 3 x 3 x 3 cm

2
Færdig

Læg kødstykkerne i hvidløgsmarinaden i mindst 2 timer, gerne mere

3
Færdig

Skær peberfrugterne i firkanter på 3 x 3 cm

4
Færdig

Læg træspyddene i vand, så de ikke brænder på senere

5
Færdig

Træk oksekød og peberfrugter på spyd

6
Færdig

Grill 3-4 minutter over direkte varme på hver af spydenes fire sider, så alt kød får stegeskorpe

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrifter: Vindolmer - dolma - dolmades
forrige
Opskrifter: Vindolmer – dolma – dolmades
Opskrift: Lynhurtige brændte mandler
næste
Opskrift: Lynhurtige brændte mandler
Opskrifter: Vindolmer - dolma - dolmades
forrige
Opskrifter: Vindolmer – dolma – dolmades
Opskrift: Lynhurtige brændte mandler
næste
Opskrift: Lynhurtige brændte mandler

Tilføj Din Kommentar