Ingredienser
-
200 g ingefær
-
2 øko citroner
-
100 g sukker
-
2 l vand
Et par ord om vores opskrift
Ingefær er en af denne verdens mest virksomme superfoods. Den velsmagende knold er noget af det sundeste, du overhovedet kan fylde i kroppen – kogt, stegt, rå, syltet…
Ingefær udvirker mirakler for dit immunforsvar, dvs. kroppens evne til at forsvare sig mod sygdomme. Derfor drikker mange især ingefærshot i vinterhalvåret for at holde forkølelser og influenza fra døren.
Men ingefær hjælper i mange andre sammenhænge. Det er en antiinflammatorisk råvare, der bekæmper betændelsestilstande i kroppen. Og så er ingefær effektivt mod blandt andet kvalme, mavesår, gigt, astma, fedtlever, tarmkræft. Og overvægt!
Læs også om alle de andre sunde krydderier
Der er kort sagt mange gode grunde til at drikke et lille dagligt ingefærshot hele året rundt. Det er meget bedre end vitaminpiller.
Og derfor er det vigtigt, at dine ingefærshots smager godt! Du kan sagtens finde opskrifter på ingefærshot, hvor der er intet eller ganske lidt sukker i. Det er helt sikkert sundt, men det smager som at række tungen ud af vinduet i myldretiden i Bangkok. Du bliver hurtigt træt af mad- og drikkevarer, der kun er sunde, men ikke smager godt. Denne version af ingefærshot er lidt stærk, let syrlig, let sød – afbalanceret i smagen, så du kan holde ud at drikke den dag efter dag.
Vi blender ingefær og citron inden kogning for at trække maksimal kraft ud af de gode sager med minimalt energiforbrug. Du sparer nemlig 15 minutters kogetid. Hvis du ikke vil blende ingefær og citron, kan du skære begge dele i tynde skiver – og så er kogetiden 45 minutter.
Husk at opbevare dine ingefærshots i køleskabet. De smager bedst koldt.
Holdbarhed 14 dage i en lukket flaske.
Ingredienser
200 g ingefær | |
2 øko citroner | |
100 g sukker | |
2 l vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Vask ingefær (med skræl!) og citroner, skær i stykker og blend til en grov grød |
2
Færdig
|
Kog alle ingredienser i 30 minutter under låg |
3
Færdig
|
Lad trække 15 minutter i gryden |
4
Færdig
|
Si den gule væske over i flasker, som du kan sætte i køleskabet |