Ingredienser
-
1 portion pizzadej
-
200 g parmesan, revet
-
16 skiver parmaskinke
-
2 pk. ruccola
-
Tomatsovs
-
1 ds. flået tomat
-
1 rød peber
-
1 løg
-
Hvidløgsolie
-
1 dl olivenolie
-
2 fed hvidløg, knust
Et par ord om vores opskrift
Hvis du har en grill og en bagesten og elsker pizza, så er du simpelt hen nødt til at prøve denne variant med parmaskinke og ruccola. Det er næsten som at være hjemme i Italien igen.
At bage pizza på bagesten i grillen er utroligt nemt – og du opnår en smag og en sprødhed, som du ellers kun oplever hos de pizzeriaer, der bruger brændefyrede stenovne.
Du skal placere bagestenen direkte over de glødende briketter, så den bliver så varm som muligt.
Tomatsovsen i denne opskrift kræver 2 minutters arbejdstid: Du blender simpelt hen 3 ingredienser, som herefter bare skal stå og dryppe af i en sigte, så sovsen ikke er for vandet, når du skal bruge den. Nemmere bliver det næsten ikke.
Hvis du hverken har grill eller bagesten, kan du sagtens lave pizzaen alligevel. Så bager du den bare under grillen i ovnen. Hvor svært kan det være?
Ingredienser
1 portion pizzadej | |
200 g parmesan, revet | |
16 skiver parmaskinke | |
2 pk. ruccola | |
Tomatsovs |
|
1 ds. flået tomat | |
1 rød peber | |
1 løg | |
Hvidløgsolie |
|
1 dl olivenolie | |
2 fed hvidløg, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Der bliver 2 store eller 4 små pizzaer ud af denne opskrift |
2
Færdig
|
Start på pizzadejen nogle timer i forvejen (eller dagen før) |
3
Færdig
|
Blend ingredienserne til tomatsovs, hæld sovsen i en sigte og lad dryppe af i 20 minutter |
4
Færdig
|
Rør olie og hvidløg sammen |
5
Færdig
|
Rul dejen ud og smør tomatsovsen ud over pizzabundene |
6
Færdig
|
Drys pizzabundene med parmesan |
7
Færdig
|
Bag 12 minutter på en glohed bagesten i kuglegrillen eller 5-6 minutter under grill i ovnen |
8
Færdig
|
Læg parmaskinke på pizzaerne, pensl med hvidløgsolie og slut af med en håndfuld ruccola |