Ingredienser
-
4 tykke koteletter
-
3 spsk. olivenolie
-
Salt, peber
-
Tandstikker
-
Pesto
-
50 basilikumblade
-
10 mandler
-
30 g parmesan
-
4 spsk. olivenolie
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Koteletter er en af danskernes foretrukne stykker kød, så vi har naturligvis hele tiden brug for nye, spændende måder at spise dem på.
Kan du få fingre i nogle tykke koteletter – gerne skaftkoteletter – så har du mulighed for lave dem på italiensk. Du skærer en lomme i kødet, fylder den med pesto og lukker til med en tandstikker.
Det er nemt, hurtigt og afsindigt lækkert – rigtig gæstemad!
Pestoen kan du købe, men hvis du har en blender eller stavblender, er det næsten nemmere at lave den selv. Kværn basilikumblade, mandler, parmesan, olie og salt til en lidt tør, grov pesto, som du herefter skovler ind midt i koteletterne. Det tager 5 minutter.
Som tilbehør til pesto-fyldte koteletter passer et par andre sydeuropæiske retter. Vi foreslår italiensk pasta med ovnbagte peberfrugter og tomater (pasta con peperoni e pomodori al forno) og spanske stegte tapas pebre (pimientos de padrón).
Et glas barbaresco eller barolo vil helt sikkert også pynte på smagspaletten.
Ingredienser
4 tykke koteletter | |
3 spsk. olivenolie | |
Salt, peber | |
Tandstikker | |
Pesto |
|
50 basilikumblade | |
10 mandler | |
30 g parmesan | |
4 spsk. olivenolie | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær en dyb og bred lomme i hver kotelet med en skarp kniv |
2
Færdig
|
Blend ingredienserne til pesto til en tør, grov masse |
3
Færdig
|
Fordel pestoen i kødlommerne og luk til med tandstikker |
4
Færdig
|
Krydr koteletterne udvendigt med salt og peber |
5
Færdig
|
Varm olien op på en pande ved middelhøj varme og steg nu koteletterne 4 minutter på hver side, så de bliver flot brune på begge sider |