Ingredienser
-
Confiterede svinekæber
-
8 svinekæber
-
2 løg
-
50 g svinefedt
-
10 peberkorn
-
2 stjerneanis
-
2 tsk. kardemomme
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. kanel
-
Krydret tomatsovs
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
2 spsk. æbleeddike
-
2 ds. flået tomat
-
2 tsk. kanel
-
2 tsk. sukker
-
1 tsk. salt, peber
-
1 æble
-
Desuden
-
8 lasagneplader
Et par ord om vores opskrift
Første gode grund til at lave denne raffinerede pastaret er, at hele hytten dufter af jul og hygge imens.
Den anden gode grund er naturligvis, at retten smager forrygende. Bløde pastaruller fyldt med smørmørt, krydret kød svømmende i en tyk tomatsovs med rare noter af kanel.
Cannelloni er pastarør med fyld. Rørene kan købes færdige, men du kan også bare blødgøre helt almindelige lasagneplader i kogende vand og rulle dem om fyldet. Det er ret let.
Det tager nogle timer at lave disse jule-cannelloni, så vælg en dag, hvor du har god tid og lyst til at kræse om maden. Vi lover dig, at det er alle anstrengelserne værd.
Svinekæberne skal vendes i lidt smeltet svinefedt (gerne baconfedt) og en håndfuld krydderier, og så skal de steges møre i ovnen i 3 timer ved 150 grader. Selve arbejdsindsatsen med kødet tager få minutter, men så går der lige 3 timer, før svinekæberne er smeltende møre.
Brug en ovnfast gryde, stegeso eller römertopf til at stege svinekæberne i.
Tomatsovsen, som de færdigrullede cannelloni bagefter skal svømme rundt i, er ret traditionel. For så vidt kunne du bruge en købesovs fra supermarkedet. Den væsentligste afvigelse er, at der skal kanel og æble i for at give smagen af jul.
Tilbage står blot at ønske glædelig jule-cannelloni!
Ingredienser
Confiterede svinekæber |
|
8 svinekæber | |
2 løg | |
50 g svinefedt | |
10 peberkorn | |
2 stjerneanis | |
2 tsk. kardemomme | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. kanel | |
Krydret tomatsovs |
|
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
2 spsk. æbleeddike | |
2 ds. flået tomat | |
2 tsk. kanel | |
2 tsk. sukker | |
1 tsk. salt, peber | |
1 æble | |
Desuden |
|
8 lasagneplader |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smelt fedtet til svinekæberne i den ovnfaste gryde, knus krydderierne, hak løgene groft og rør det hele sammen med svinekæberne |
2
Færdig
|
Læg låg på gryden og sæt den på næstnederste rille i en 150 grader varm ovn i 3 timer |
3
Færdig
|
Brug en gaffel til at mose det møre kød og løg sammen til en trevlet masse |
4
Færdig
|
Mens svinekæberne er i ovnen, laver du sovsen: |
5
Færdig
|
Varm olien op i en gryde og steg de grofthakkede løg gulerødder blanke - det tager ca. 10 minutter |
6
Færdig
|
Hæld eddiken ved og lad fordampe |
7
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser til tomatsovs (æblet skal være grofthakket) og lad simre 20 minutter under låg |
8
Færdig
|
Blend sovsen, så den får en ensartet konsistens |
9
Færdig
|
Blødgør lasagnepladerne i kogende, letsaltet vand - friske plader skal småkoge ca. 2 minutter, tørre plader skal have ca. 10 minutter |
10
Færdig
|
Læg et par spsk. kødfyld i den ene ende af en lasagneplade og rul pladen stramt - gentag processen, til alle lasagneplader er fyldt og rullet (cannelloni) |
11
Færdig
|
Hæld halvdelen af tomatsovsen i et ildfast fad - læg cannellonierne tæt sammen oven i sovsen - hæld resten af sovsen over |
12
Færdig
|
Opvarm cannellonierne 25 minutter midt i en 200 grader varm ovn |