Opskrift: Jule-cannelloni med confiterede svinekæber
og kanelkrydret tomatsovs

0 0
Opskrift: Jule-cannelloni med confiterede svinekæber

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Confiterede svinekæber
8 svinekæber
2 løg
50 g svinefedt
10 peberkorn
2 stjerneanis 
2 tsk. kardemomme
2 tsk. salt
1 tsk. kanel
Krydret tomatsovs
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 spsk. æbleeddike
2 ds. flået tomat
2 tsk. kanel
2 tsk. sukker
1 tsk. salt, peber
1 æble
Desuden
8 lasagneplader

Lækkert kødfyld rullet i lasagneplader er en himmerigsmundfuld

Ingredienser

  • Confiterede svinekæber

  • Krydret tomatsovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Første gode grund til at lave denne raffinerede pastaret er, at hele hytten dufter af jul og hygge imens. 

Den anden gode grund er naturligvis, at retten smager forrygende. Bløde pastaruller fyldt med smørmørt, krydret kød svømmende en tyk tomatsovs med rare noter af kanel. 

Cannelloni er pastarør med fyld. Rørene kan købes færdige, men du kan også bare blødgøre helt almindelige lasagneplader i kogende vand og rulle dem om fyldet. Det er ret let. 

Det tager nogle timer at lave disse jule-cannelloni, så vælg en dag, hvor du har god tid og lyst til at kræse om maden. Vi lover dig, at det er alle anstrengelserne værd. 

Svinekæberne skal vendes i lidt smeltet svinefedt (gerne baconfedt) og en håndfuld krydderier, og så skal de steges møre i ovnen i 3 timer ved 150 grader. Selve arbejdsindsatsen med kødet tager få minutter, men så går der lige 3 timer, før svinekæberne er smeltende møre. 

Brug en ovnfast gryde, stegeso eller römertopf til at stege svinekæberne i. 

Tomatsovsen, som de færdigrullede cannelloni bagefter skal svømme rundt i, er ret traditionel. For så vidt kunne du bruge en købesovs fra supermarkedet. Den væsentligste afvigelse er, at der skal kanel og æble i for at give smagen af jul. 

Tilbage står blot at ønske glædelig jule-cannelloni! 

Ingredienser

Antal personer:
Confiterede svinekæber
8 svinekæber
2 løg
50 g svinefedt
10 peberkorn
2 stjerneanis 
2 tsk. kardemomme
2 tsk. salt
1 tsk. kanel
Krydret tomatsovs
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 spsk. æbleeddike
2 ds. flået tomat
2 tsk. kanel
2 tsk. sukker
1 tsk. salt, peber
1 æble
Desuden
8 lasagneplader
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Smelt fedtet til svinekæberne i den ovnfaste gryde, knus krydderierne, hak løgene groft og rør det hele sammen med svinekæberne

2
Færdig

Læg låg på gryden og sæt den på næstnederste rille i en 150 grader varm ovn i 3 timer

3
Færdig

Brug en gaffel til at mose det møre kød og løg sammen til en trevlet masse

4
Færdig

Mens svinekæberne er i ovnen, laver du sovsen:

5
Færdig

Varm olien op i en gryde og steg de grofthakkede løg gulerødder blanke - det tager ca. 10 minutter

6
Færdig

Hæld eddiken ved og lad fordampe

7
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser til tomatsovs (æblet skal være grofthakket) og lad simre 20 minutter under låg

8
Færdig

Blend sovsen, så den får en ensartet konsistens

9
Færdig

Blødgør lasagnepladerne i kogende, letsaltet vand - friske plader skal småkoge ca. 2 minutter, tørre plader skal have ca. 10 minutter

10
Færdig

Læg et par spsk. kødfyld i den ene ende af en lasagneplade og rul pladen stramt - gentag processen, til alle lasagneplader er fyldt og rullet (cannelloni)

11
Færdig

Hæld halvdelen af tomatsovsen i et ildfast fad - læg cannellonierne tæt sammen oven i sovsen - hæld resten af sovsen over

12
Færdig

Opvarm cannellonierne 25 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Julens hyggeligste snebolde slik
forrige
Opskrift: Julens hyggeligste snebolde (slik)
næste
Opskrift: Karrrysild, dildsild og tomatsild
Opskrift: Julens hyggeligste snebolde slik
forrige
Opskrift: Julens hyggeligste snebolde (slik)
næste
Opskrift: Karrrysild, dildsild og tomatsild

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here