Ingredienser
-
4 tykke kalve osso buco
-
Mel
-
4 spsk. olie
-
Salt, peber
-
2 fennikel
-
2 løg
-
4 fed hvidløg
-
20 salvieblade / 2 spsk. tørret salvie
-
4 dl hvidvin
-
1 dl vand
-
Desuden
-
Pasta
-
Bredbladet persille
Et par ord om vores opskrift
Osso buco (der betyder noget i retning af hul i knoglen) er skiver af okseskank eller kalveskank. Forskellen mellem osso buco af okse og kalv er, at kalvekødet er finere i konsistensen og skal have 1/2 time kortere stegetid.
Groft sagt kan du regne med, at stegetiden for okse osso buco er 3 timer og 2,5 timer for kalve osso buco.
Desværre er det yderst sjældent, at supermarkedet sælger de tommetykke, kødfulde skiver af kalve osso buco. Det må du til slagteren efter. Og det er pengene værd!
Denne ret er lige så italiensk som den gammeldags osso buco milanese, men mildere i smagen. Fennikel, hvidvin og salvie er typiske ingredienser i det italienske køkken, og sammen med de bløde, venlige skiver af kalveskank giver det en elegant ret med en rund og fin smag.
Osso buco med fennikel kan snildt serveres med pasta og et drys persille. Når osso bucoen er færdig i ovnen, og pastaen er næsten færdigkogt på komfuret, fisker du kød og grøntsager op af den ovnfaste gryde og lader pastaen koge færdigt i stegeskyen.
Pynt af med et drys persille og servér en italiensk tomatsalat og et køligt glas hvidvin til.
Ingredienser
4 tykke kalve osso buco | |
Mel | |
4 spsk. olie | |
Salt, peber | |
2 fennikel | |
2 løg | |
4 fed hvidløg | |
20 salvieblade / 2 spsk. tørret salvie | |
4 dl hvidvin | |
1 dl vand | |
Desuden |
|
Pasta | |
Bredbladet persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Snit den tykke sene rundt om hver osso buco igennem 3 steder, så kødet ikke krøller sammen ved stegning |
2
Færdig
|
Vend alle osso buco i mel og brun dem ved middelvarme i olien i en ovnfast gryde - alternativt på en pande, hvorefter du lægger dem i et ovnfast fad med låg til |
3
Færdig
|
Krydr de velbrunede osso buco grundigt med salt og peber |
4
Færdig
|
Fjern stokken fra fennikel og skær dem i halvtykke både |
5
Færdig
|
Skær løgene i kvarte og hvidløg i tynde skiver, hak salvien groft |
6
Færdig
|
Pak de rå grøntsager og salvie godt ned omkring kødet og hæld hvidvin og vand over |
7
Færdig
|
Læg låg på gryden og lad retten braisere 2,5 timer i en 150 grader varm ovn |
8
Færdig
|
Kog pastaen næsten færdig og hak persillen groft |
9
Færdig
|
Når osso buco er færdig, fisker du kød og grønt op og fordeler i dybe tallerkener |
10
Færdig
|
Si vandet fra pastaen, hæld pastaen ned i stegeskyen og kog kraftigt igennem i 2 minutter, så pastaen opsuger noget af skyen |
11
Færdig
|
Fordel pastaen på tallerkenerne og drys med persille |