Opskrift: Kalve osso buco
med fennikel, salvie og hvidvin

0 0
Opskrift: Kalve osso buco

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 tykke kalve osso buco
Mel
4 spsk. olie
Salt, peber
2 fennikel
2 løg
4 fed hvidløg
20 salvieblade / 2 spsk. tørret salvie
4 dl hvidvin
1 dl vand
Desuden
Pasta
Bredbladet persille

Englemørt kød i smagfulde italienske omgivelser

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Osso buco (der betyder noget i retning af hul i knoglen) er skiver af okseskank eller kalveskank. Forskellen mellem osso buco af okse og kalv er, at kalvekødet er finere i konsistensen og skal have 1/2 time kortere stegetid.

Groft sagt kan du regne med, at stegetiden for okse osso buco er 3 timer og 2,5 timer for kalve osso buco.

Desværre er det yderst sjældent, at supermarkedet sælger de tommetykke, kødfulde skiver af kalve osso buco. Det må du til slagteren efter. Og det er pengene værd!

Denne ret er lige så italiensk som den gammeldags osso buco milanese, men mildere i smagen. Fennikel, hvidvin og salvie er typiske ingredienser i det italienske køkken, og sammen med de bløde, venlige skiver af kalveskank giver det en elegant ret med en rund og fin smag.

Osso buco med fennikel kan snildt serveres med pasta og et drys persille. Når osso bucoen er færdig i ovnen, og pastaen er næsten færdigkogt på komfuret, fisker du kød og grøntsager op af den ovnfaste gryde og lader pastaen koge færdigt i stegeskyen.

Pynt af med et drys persille og servér en italiensk tomatsalat og et køligt glas hvidvin til.

Ingredienser

Antal personer:
4 tykke kalve osso buco
Mel
4 spsk. olie
Salt, peber
2 fennikel
2 løg
4 fed hvidløg
20 salvieblade / 2 spsk. tørret salvie
4 dl hvidvin
1 dl vand
Desuden
Pasta
Bredbladet persille
5 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Snit den tykke sene rundt om hver osso buco igennem 3 steder, så kødet ikke krøller sammen ved stegning

2
Færdig

Vend alle osso buco i mel og brun dem ved middelvarme i olien i en ovnfast gryde - alternativt på en pande, hvorefter du lægger dem i et ovnfast fad med låg til

3
Færdig

Krydr de velbrunede osso buco grundigt med salt og peber

4
Færdig

Fjern stokken fra fennikel og skær dem i halvtykke både

5
Færdig

Skær løgene i kvarte og hvidløg i tynde skiver, hak salvien groft

6
Færdig

Pak de rå grøntsager og salvie godt ned omkring kødet og hæld hvidvin og vand over

7
Færdig

Læg låg på gryden og lad retten braisere 2,5 timer i en 150 grader varm ovn

8
Færdig

Kog pastaen næsten færdig og hak persillen groft

9
Færdig

Når osso buco er færdig, fisker du kød og grønt op og fordeler i dybe tallerkener

10
Færdig

Si vandet fra pastaen, hæld pastaen ned i stegeskyen og kog kraftigt igennem i 2 minutter, så pastaen opsuger noget af skyen

11
Færdig

Fordel pastaen på tallerkenerne og drys med persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet mangojuice
forrige
Opskrift: Hjemmelavet mangojuice
Opskrift: Søde kartofler i spinat og karry (aloo palak)
næste
Opskrift: Søde kartofler i spinat og karry (aloo palak)
Opskrift: Hjemmelavet mangojuice
forrige
Opskrift: Hjemmelavet mangojuice
Opskrift: Søde kartofler i spinat og karry (aloo palak)
næste
Opskrift: Søde kartofler i spinat og karry (aloo palak)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here