Opskrift: Søde kartofler i spinat og karry (aloo palak)
med hjemmelavet garam masala

0 0
Opskrift: Søde kartofler i spinat og karry (aloo palak)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Garam masala
2 laurbærblade
1 spsk. spidskommen
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. gurkemeje
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
1 tsk. muskatnød
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. salt
Desuden
3 spsk. olie
3 fed hvidløg
2 løg
2 tomater
200 g spinat
500 g søde kartofler
1 dl vand
20 g ingefær, revet
20 g smør

Sweet potatoes med den mest charmerende indiske accent

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Garam masala

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Det indiske ord for kartofler er aloo, mens spinat hedder palak. Så aloo palak er altså kartofler i spinat. Den type ret kaldes en curry, dvs. en gryderet med et væld af forskellige krydderier.

Aloo palak kan laves på to måder – en våd version, hvor spinaten er en slags sovs. Og en tør version, der dog ikke er spor tør. Det er den tørre version, vi laver her.

Denne udgave af aloo palak er en velkrydret vegetarret med så megen smag og umami, at kødet slet ikke savnes. Inderne er verdensmestre i krydrede vegetarretter, ikke mindst fordi hundreder af millioner af dem aldrig spiser kød.

Som sagt er aloo det indiske ord for kartofler, og normalt bruger man almindelige kartofler i retten. Vi har i stedet valgt søde kartofler, som er et perfekt match til den krydrede spinat. Men – søde kartofler er i virkeligheden slet ikke kartofler; det er bare noget, man kalder dem. Så – aloo er måske ikke det ord, indere selv ville have brugt. Og pyt med det, ikke sandt?

En inder ville helt sikkert bruge endnu flere krydderier i sin aloo palak, end vi gør. Blandt andet sennepskorn. Men hun ville alligevel være lidt imponeret af, at vi – lige som hun selv – blander sin egen garam masala med ikke færre end 9 forskellige krydderier.

Hvis du har en færdigblandet garam masala stående, kan du sagtens bruge 1 spsk. af den. I så fald skal du tilføje 1 tsk. af henholdsvis knust spidskommen, korianderfrø, gurkemeje og kanel.

Som tilbehør til aloo palak kan du servere naan og/eller ris.

Ingredienser

Antal personer:
Garam masala
2 laurbærblade
1 spsk. spidskommen
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. gurkemeje
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
1 tsk. muskatnød
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. salt
Desuden
3 spsk. olie
3 fed hvidløg
2 løg
2 tomater
200 g spinat
500 g søde kartofler
1 dl vand
20 g ingefær, revet
20 g smør
2 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Knus alle krydderier (inkl. laurbærblade) til pulver i din morter

2
Færdig

Varm olien i en god gryde, hak løg og hvidløg helt fint (gerne i foodprocessor) og steg ved middelvarme, til det begynder at blive lysebrunt - det tager 20-30 minutter

3
Færdig

Steg krydderblandingen med 1 minut

4
Færdig

Hak tomaterne helt fint (gerne i foodprocessor) og steg med, til vandet er fordampet

5
Færdig

Tilsæt spinat, skrællede søde kartofler skåret i mellemstore tern samt vand og læg låg på gryden - småkog i 10 minutter

6
Færdig

Tag låget af gryden, tilsæt ingefær og smør og steg med i yderligere 5 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kalve osso buco i gryde
forrige
Opskrift: Kalve osso buco
Opskrift: Nem kartoffel/porretærte
næste
Opskrift: Nem kartoffel/porretærte
Opskrift: Kalve osso buco i gryde
forrige
Opskrift: Kalve osso buco
Opskrift: Nem kartoffel/porretærte
næste
Opskrift: Nem kartoffel/porretærte

Tilføj Din Kommentar