Opskrift: Kartoffelmos af søde kartofler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800 g søde kartofler
200 g pastinak
2 dl kogevand
40 g smør
0.5 muskatnød, revet
1.5 tsk. salt

Opskrift: Kartoffelmos af søde kartofler

med pastinak, smør og muskatnød

Lækker vegetarisk kartoffelmos, der smager som slik og tager 15 minutter at lave

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Som du sikkert ved, er søde kartofler dejligt søde i smagen, men af oprindelse er de faktisk slet ikke kartofler. Who cares? spørger du. Ja, undskyld, det er i princippet ligegyldig viden.

Det vigtigste at vide om søde kartofler er, at de smager fantastisk. Og at de kun skal tilberedes i ganske kort tid for at blive møre. I denne sliklækre mos skal kartoflerne og pastinakken faktisk kun koge 8 minutter, så er begge dele fuldkommen møre.

Vi kombinerer mosen af søde kartofler med pastinak, men du kan i princippet lige så godt bruge kartoffel, persillerod, selleri, gulerødder eller sågar blomkål i stedet for pastinak. Kig efter i grøntsagsskuffen og brug, hvad du har.

For at give den søde smag lidt modspil har kartoffelmosen her fået et nip muskat. Også her kan du variere: Timian, citronskal, hvidløg – enten hver især eller alle tre ting på én gang.

Hvis du vil lave en vegansk kartoffelmos af søde kartofler, erstatter du bare smørret med 5 spsk. olie.

Kartoffelmos af søde kartofler er lækkert tilbehør til både kød og fisk eller bare som en hyggelig vegetarret i sig selv. Vi lavede mosen som tilbehør til laks en papilotte med tomat relish.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl grøntsagerne og skær i grove stykker

2
Færdig

Kog 8 minutter i vand, der næsten dækker

3
Færdig

Hæld vandet fra, men gem 2 dl

4
Færdig

Mos grøntsagerne (fx med stavblender)

5
Færdig

Rør de øvrige ingredienser i mosen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 700 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Bagt laks thaistyle
forrige
Opskrift: Bagt laks thaistyle
Opskrift: Grønkålssalat med mango, appelsin og dadler
næste
Opskrift: Grønkålssalat med mango, appelsin og dadler
Opskrift: Bagt laks thaistyle
forrige
Opskrift: Bagt laks thaistyle
Opskrift: Grønkålssalat med mango, appelsin og dadler
næste
Opskrift: Grønkålssalat med mango, appelsin og dadler

Tilføj Din Kommentar