Opskrift: Sundt fladbrød med kartofler

0 0
Opskrift: Sundt fladbrød med kartofler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g kartofler
2 dl havregryn
1 fed hvidløg
1 tsk. rosmarin
0.75 tsk. salt, peber
Desuden
Olie til pensling
Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Lækkert, sundt og anderledes tilbehør til al din mad. De bløde, glutenfri fladbrød er bagt af kartofler og havregryn – og kan snildt erstatte kartofler, ris, pasta og brød. Læg fladbrød under din aftensmad, under din morgenost, under dit frokostpålæg, spis til supper og salater eller dyp i dip. Nyd fladbrød med kartofler som nemt, sundt og billigt tilbehør til alt mellem himmel og jord.

Læs mere om fladbrød med kartofler efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
400 g kartofler
2 dl havregryn
1 fed hvidløg
1 tsk. rosmarin
0.75 tsk. salt, peber
Desuden
Olie til pensling
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Vask kartoflerne fri for jord, skær i store tern og kog 10 minutter i en smule vand

2
Færdig

Mos kartoflerne og rør sammen med de øvrige ingredienser

3
Færdig

Rul dejen ud til en flad, tynde plade mellem 2 stk. bagepapir, der er penslet med olie

4
Færdig

Fjern det øverste stykke bagepapir

5
Færdig

Bag 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Skær den bløde plade ud i passende firkanter og servér til din mad

Mere om sundt fladbrød med kartofler

Et fladbrød bagt af kogte kartofler og fiberrige havregryn er sundt og mættende tilbehør til al slags mad. Fladbrødet er tilsmagt med en smule hvidløg, rosmarin, salt og peber – men det smager allermest af kartofler.

Den milde smag af fladbrødet betyder, at det uden videre glider ind i alle madmæssige sammenhænge:

  • Brug fladbrødet i stedet for kartofler, ris og pasta
  • Spis fladbrødet til supper og gryderetter
  • Læg fladbrødet under din morgenost, din pølse og din leverpostej
  • Dyp fladbrødet i din yndlingsdip i stedet for grissini og grøntsagsstave
  • Brug fladbrødet som sundt mellemmåltid mellem måltiderne

Så sundt, som det er sagt

Vi danskere burde spise mange flere kartofler, lige som vi gjorde i gamle dage. Måske kan dette fladbrød hjælpe på sagen?

Vi citerer fra madpyramiden.dk:

”Kartofler har også et højt indhold af mineralerne kalium, jern og mangan, som styrker dit blodomløb og immunforsvar og kan sænke dit blodtryk. Kartofler er en god, kalorielet erstatning af ris og pasta. Kolde, kogte kartofler har et højt indhold af en type kostfibre, der gør din krop mæt.”

Om havregryn og sundhed fortæller femina.dk:

”Havregryn er et fuldkornsprodukt. Det betyder, at alle skaldele og hele kornet er bevaret. Dette gør sundhedsværdien meget højere. Desuden har det en fin sammensætning af kulhydrat, protein og fedt og fibre. Denne sammensætning, hvor der er lidt af det hele, sammen med fibrene gør, at de mætter rigtig godt og giver god brændstof til hjernen.”

Også hvidløg og rosmarin er supersunde fødevarer; det samme gælder den smule olivenolie, du skal pensle bagepapiret med, så fladbrødet ikke hænger fast, når du ruller det ud. Sundt, sundt, sundt.

Og så gør det vel ikke noget, at det gode hjemmebagte fladbrød er både nemt og billigt at lave?

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Libanesiske pitabrød med kødfyld - arayes
forrige
Opskrift: Libanesiske pitabrød med kødfyld – arayes
Autentisk spansk romesco sauce / dip
næste
Opskrift: Autentisk spansk romesco sauce / dip
Libanesiske pitabrød med kødfyld - arayes
forrige
Opskrift: Libanesiske pitabrød med kødfyld – arayes
Autentisk spansk romesco sauce / dip
næste
Opskrift: Autentisk spansk romesco sauce / dip

Tilføj Din Kommentar