Opskrift: Laksebøffer ‘en papilotte‘ med tomat relish
- balsamico eddike, timian og bredbladet persille

0 0
Opskrift: Laksebøffer ‘en papilotte‘ med tomat relish

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
5 spsk. olie
3 løg
2 fed hvidløg
2 peberfrugter
2 stængler blegselleri
300 g cherrytomater
2 spsk. balsamico
2 tsk. timian
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
4 laksebøffer
Bredbladet persille

Suveræn ovnbagt laks som i Middelhavslandene

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Laksebøfferne tilberedes ‘en papilotte’, som det hedder på fransk. ‘Al cartoccio’ på italiensk. Det vil sige, at laksen med tilbehør bliver svøbt i små portionspakker af bagepapir eller staniol og bagt i ovnen.

Ikke blot er det en hurtig, nem og idiotsikker måde at lave mad på – den gør også, at al smag, saft og kraft bevares og forstærkes. Og når dine gæster pakker deres portioner op på tallerkenen, får de hver især den ublandede fornøjelse af rettens skønne dufte lige op i næseborene.

I Asien har man længe kendt til en tilsvarende tilberedningsmetode. I Indonesien bruger man bananblade i stedet for papir, og i Indien har man i over 4.000 år bagt hele fisk i frisk ler direkte over ilden.

Her bager vi laksebøfferne med friske tomater, løg og peberfrugter, der er stegt til en slags krydret relish med timian og balsamico eddike. Til sidst skal der bredbladet persille ved, og så skal pakken pakkes.

Hvordan pakker man maden ind? Se på billedet. Princippet er at lægge fisk, relish og persille på midten af stort stykke bagepapir. Herefter folder du papiret stramt om maden og sørger for hele tiden at folde opad, så der ikke kan løbe saft ud.

Som tilbehør til denne omgang laks en papilotte serverede vi en omgang kartoffelmos af søde kartofler og pastinak tilsmagt med muskatnød – men du finder mange andre ideer under tilbehør.

Ingredienser

Antal personer:
5 spsk. olie
3 løg
2 fed hvidløg
2 peberfrugter
2 stængler blegselleri
300 g cherrytomater
2 spsk. balsamico
2 tsk. timian
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
4 laksebøffer
Bredbladet persille
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op på en pande og steg de grofthakkede løg, hvidløg, peberfrugt og blegselleri blanke på en pande - det tager måske 10 minutter

2
Færdig

Tilsæt halverede tomater, balsamico, salt og chili og steg med, til det meste af væden er fordampet - det tager 5-10 minutter mere

3
Færdig

Befri laksebøfferne for skind og placér dem på midten af hver sit store stykke bagepapir

4
Færdig

Hæld tomat relish over laksen og drys med hele blade af persille efter lyst og smag

5
Færdig

Fold papiret stramt omkring maden, idet du hele tiden folder opad, så der ikke kan løbe saft ud

6
Færdig

Læg laksepakkerne i en bradepande og bag dem 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Grønkålssalat med 3 slags citrus
forrige
Opskrift: Grønkålssalat med 3 slags citrus
Opskrift: Pizza med kødsovs (pizza bolognese)
næste
Opskrift: Pizza med kødsovs (pizza bolognese)
Opskrift: Grønkålssalat med 3 slags citrus
forrige
Opskrift: Grønkålssalat med 3 slags citrus
Opskrift: Pizza med kødsovs (pizza bolognese)
næste
Opskrift: Pizza med kødsovs (pizza bolognese)

Tilføj Din Kommentar