Ingredienser
-
5 spsk. olie
-
3 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 peberfrugter
-
2 stængler blegselleri
-
300 g cherrytomater
-
2 spsk. balsamico
-
2 tsk. timian
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
4 laksebøffer
-
Bredbladet persille
Et par ord om vores opskrift
Laksebøfferne tilberedes ‘en papilotte’, som det hedder på fransk. ‘Al cartoccio’ på italiensk. Det vil sige, at laksen med tilbehør bliver svøbt i små portionspakker af bagepapir eller staniol og bagt i ovnen.
Ikke blot er det en hurtig, nem og idiotsikker måde at lave mad på – den gør også, at al smag, saft og kraft bevares og forstærkes. Og når dine gæster pakker deres portioner op på tallerkenen, får de hver især den ublandede fornøjelse af rettens skønne dufte lige op i næseborene.
I Asien har man længe kendt til en tilsvarende tilberedningsmetode. I Indonesien bruger man bananblade i stedet for papir, og i Indien har man i over 4.000 år bagt hele fisk i frisk ler direkte over ilden.
Her bager vi laksebøfferne med friske tomater, løg og peberfrugter, der er stegt til en slags krydret relish med timian og balsamico eddike. Til sidst skal der bredbladet persille ved, og så skal pakken pakkes.
Hvordan pakker man maden ind? Se på billedet. Princippet er at lægge fisk, relish og persille på midten af stort stykke bagepapir. Herefter folder du papiret stramt om maden og sørger for hele tiden at folde opad, så der ikke kan løbe saft ud.
Som tilbehør til denne omgang laks en papilotte serverede vi en omgang kartoffelmos af søde kartofler og pastinak tilsmagt med muskatnød – men du finder mange andre ideer under tilbehør.
Ingredienser
5 spsk. olie | |
3 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 peberfrugter | |
2 stængler blegselleri | |
300 g cherrytomater | |
2 spsk. balsamico | |
2 tsk. timian | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
4 laksebøffer | |
Bredbladet persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op på en pande og steg de grofthakkede løg, hvidløg, peberfrugt og blegselleri blanke på en pande - det tager måske 10 minutter |
2
Færdig
|
Tilsæt halverede tomater, balsamico, salt og chili og steg med, til det meste af væden er fordampet - det tager 5-10 minutter mere |
3
Færdig
|
Befri laksebøfferne for skind og placér dem på midten af hver sit store stykke bagepapir |
4
Færdig
|
Hæld tomat relish over laksen og drys med hele blade af persille efter lyst og smag |
5
Færdig
|
Fold papiret stramt omkring maden, idet du hele tiden folder opad, så der ikke kan løbe saft ud |
6
Færdig
|
Læg laksepakkerne i en bradepande og bag dem 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn |