Ingredienser
-
500 g svinekød, fx nakkekoteletter
-
1 spsk. sichuanpeber
-
1 stjerneanis
-
1 tsk. fennikelfrø
-
1 tsk. nelliker
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. salt
-
Olie til stegning
-
Soyadip
-
1 dl soya
-
20 g ingefær, revet
-
1 spsk. riseddike
-
1 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Kinesere er troldmænd med krydderier. Med en mange tusindårig tradition er de mestre i at afbalancere smagene, så enhver ret fremstår komplet – salt, sød, syrlig, bitter og med masser af umami.
Den kinesiske five spice-krydderblanding skaber dette mirakel. Det siges om five spice, at kombinationen er et forsøg på at nå den guddommelige balance, som findes i yin og yang.
Når du smager det dybstegte svinekød, der er marineret i five spice, vil du uden tvivl tænke: “Ja, præcis sådan smager det i Kina. Hit med en portion til!”
Du kan købe færdigblandet five spice-krydderi. Men hvorfor ikke blande det selv; det er både friskere, mere aromatisk og billigere.
Først og fremmest skal du have fat i sichuanpeber. Sichuanpeber er en smule stærkt, en smule syrligt, en smule bittert – et fantastisk krydderi. Du kan få det i velassorterede supermarkeder, etniske grønthandlere og her på nettet. I en snæver vending kan du bruge chiliflager i stedet, men det er slet ikke det samme.
Five spice består desuden af fennikelfrø, nelliker, kanel og stjerneanis. Knus alle 5 krydderier i en morter med lidt salt; på den måde vil du opdage, at det kun tager 1 minut at rejse til Kina.
Kødet kan være alle mulige udskæringer fra grisen bortset fra mørbraden, der vil blive for tør. Vi brugte nakkekoteletter, som vi skar i strimler, og de fungerede perfekt.
Dybstegningen klarer vi ved at hælde 3 cm tynd olie (fx solsikkeolie) i en gryde og skrue op til middelhøj varme. Du steger kødet i små portioner, så det er dækket af olie, der syder fredsommeligt. Easy-peasy.
Spis kinesisk dybstegt svinekød som en raffineret snack med en iskold øl til. Eller brug kødet som en del af et måltid, fx til en herlig rissalat med (eller uden) sprødstegt bacon. Som snack rækker portionen til 6 personer, som måltid til 4 personer.
Kinesisk dybstegt svinekød smager ekstra godt, hvis du spiser det med pinde og dypper i en skål med en hyggelig soyadip. Ni hao!
Ingredienser
500 g svinekød, fx nakkekoteletter | |
1 spsk. sichuanpeber | |
1 stjerneanis | |
1 tsk. fennikelfrø | |
1 tsk. nelliker | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. salt | |
Olie til stegning | |
Soyadip |
|
1 dl soya | |
20 g ingefær, revet | |
1 spsk. riseddike | |
1 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kødet i 1 cm tynde strimler |
2
Færdig
|
Knus krydderierne til pulver og gnid ind i kødstrimlerne |
3
Færdig
|
Lad marinere mindst 2 timer, gerne meget længere |
4
Færdig
|
Sæt en gryde over ved middelhøj varme med 3 cm olie |
5
Færdig
|
Steg kødet 3-4 minutter i små portioner, så det er dækket af olie - det skal hele tiden syde hyggeligt |
6
Færdig
|
Tag op med en hulske og læg på fedtdryppende papir |
7
Færdig
|
Rør soyadippen sammen og servér til det lune kød |