Opskrift: Hjemmelavet juice af broccoli og æble
- agurk og lime

Opskrift: Hjemmelavet juice af broccoli og æble

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 broccoli
1 æble
1 agurk
1 lime

Kræfthæmmende grøn juice med en skøn, rund smag

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I Spicy Twists serie af gode slow juicer opskrifter byder vi i dag på en grøn juice med en af de sundeste grøntsager overhovedet: Broccoli!

Se også vores juice opskrifter med grønkål, hvidkål, gulerødder, rødbeder og tomater.

Lige som kål anses broccoli som en af de grøntsager, der kan beskytte os mod kræft. En af grundene hertil er broccoliens indhold af glucosinolater, som er kålens egen forsvarsmekanisme mod insekter.

Bare 50 gram broccoli dækker helt dit daglige behov for C-vitamin. Desuden får du A-, B-, E- og K-vitaminer samt calcium, jern, fosfor, magnesium og folinsyre (kilde).

Mange mennesker er ikke så vilde med smagen af broccoli, og de vil helt sikkert finde det betydeligt lettere at drikke en frisk juice af rå broccoli (der har en let nøddeagtig smag) end at spise en portion slasket, kogt broccoli.

Smagen er her forbedret med æble, der giver sødme; agurk, der giver frisk væske; og lime, der giver en behagelig syrlighed. Broccolijuicens smukke grønne farve er samtidig ren velvære for øjnene.

Men hov, stop madspild! Start med at presse broccoli og æble og gemme pulpen herfra. Denne pulp er både fiberrig og velsmagende og vil gøre sig godt i mange gryderetter, i en omelet eller en frikadellefars. Pulpen fra agurk og lime er til gengæld ikke så spændende.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Pres først broccoli og æble i din slow juicer - og gem pulpen til en gryderet, omelet eller frikadeller

2
Færdig

Pres herefter agurk samt limefrugten, som du har skåret skrællen af - pulpen herfra kan ikke bruges

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.000 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Kinesisk dybstegt svinekød
forrige
Opskrift: Kinesisk dybstegt svinekød
Opskrift: Den klassiske skinkestang
næste
Opskrift: Den klassiske skinkestang
Opskrift: Kinesisk dybstegt svinekød
forrige
Opskrift: Kinesisk dybstegt svinekød
Opskrift: Den klassiske skinkestang
næste
Opskrift: Den klassiske skinkestang

Tilføj Din Kommentar