Opskrift: Rissalat med sprødstegt bacon
- koriander og lun citrondressing

0 0
Opskrift: Rissalat med sprødstegt bacon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g bacon, i strimler
6 dl ris
9 dl vand
0.75 tsk. salt
0.5 spidskål
300 g tomater
3 stængler blegselleri
1 bdt. forårsløg
1 æble
1 peberfrugt
1 agurk
1 bdt. koriander
Lun citrondressing
4 spsk. baconfedt
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 chili
20 g ingefær, revet
1 citron, saft og skal
1.5 spsk. fiskesovs
2 tsk. sukker

Billig hverdagsmad med masser af spændende smage

Tilhører:
  • Billig mad

Ingredienser

  • Lun citrondressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi danskere spiser bogstavelig talt tonsvis af kartoffelsalat og pastasalat. Vi elsker de mættende salater baseret på stivelse. Men af en eller anden grund har rissalat ikke opnået lige så stor udbredelse, og det er synd. For rissalat er billig, sund og velsmagende mad med masser af muligheder for spændende variationer.

Se for eksempel vores lune risssalat til fisk og rissalat med tun.

Dagens rissalat giver dig mere end et lille strejf af Asien – med fiskesovs, ingefær, hvidløg, chili og koriander. Men den sprødstegte bacon smager trods alt så kraftigt igennem, så man nok må sige, at retten er endt som et kærlighedsægteskab mellem Danmark og Thailand.

Du kan bruge alle mulige rå grøntsager i salaten, så kig i køleskabet og se, hvad du har i grøntsagsskuffen. Du kan også bruge andre krydderurter end koriander, fx mynte og persille. Og du kan sagtens bruge olie i den lune dressing i stedet for baconfedt, men engang imellem er det sjovt at prøve noget nyt, ikke sandt?

Ingredienser

Antal personer:
400 g bacon, i strimler
6 dl ris
9 dl vand
0.75 tsk. salt
0.5 spidskål
300 g tomater
3 stængler blegselleri
1 bdt. forårsløg
1 æble
1 peberfrugt
1 agurk
1 bdt. koriander
Lun citrondressing
4 spsk. baconfedt
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 chili
20 g ingefær, revet
1 citron, saft og skal
1.5 spsk. fiskesovs
2 tsk. sukker
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Steg baconstrimlerne helt sprøde - læg på fedtsugende papir og gem lidt baconfedt

2
Færdig

Kog risene 11 minutter i vand og salt og lad trække 11 minutter

3
Færdig

Snit og skær grøntsagerne i strimler og stykker, som du foretrækker

4
Færdig

Hak skalotteløg, hvidløg og chili fint og steg 2 minutter i baconfedtet

5
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen og varm igennem - højst 30 sekunder

6
Færdig

Bland alle ingredienser til den lune salat og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Appetizers med gedeost & karamelliseret rødløg
forrige
Opskrift: Appetizers med gedeost & karamelliseret rødløg
Opskrift: Østrigsk æblekage (Apfelstrudel)
næste
Opskrift: Østrigsk æblekage (Apfelstrudel)
Opskrift: Appetizers med gedeost & karamelliseret rødløg
forrige
Opskrift: Appetizers med gedeost & karamelliseret rødløg
Opskrift: Østrigsk æblekage (Apfelstrudel)
næste
Opskrift: Østrigsk æblekage (Apfelstrudel)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here