Ingredienser
-
400 g bacon, i strimler
-
6 dl ris
-
9 dl vand
-
0.75 tsk. salt
-
0.5 spidskål
-
300 g tomater
-
3 stængler blegselleri
-
1 bdt. forårsløg
-
1 æble
-
1 peberfrugt
-
1 agurk
-
1 bdt. koriander
-
Lun citrondressing
-
4 spsk. baconfedt
-
2 skalotteløg
-
2 fed hvidløg
-
1 chili
-
20 g ingefær, revet
-
1 citron, saft og skal
-
1.5 spsk. fiskesovs
-
2 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Vi danskere spiser bogstavelig talt tonsvis af kartoffelsalat og pastasalat. Vi elsker de mættende salater baseret på stivelse. Men af en eller anden grund har rissalat ikke opnået lige så stor udbredelse, og det er synd. For rissalat er billig, sund og velsmagende mad med masser af muligheder for spændende variationer.
Se for eksempel vores lune risssalat til fisk og rissalat med tun.
Dagens rissalat giver dig mere end et lille strejf af Asien – med fiskesovs, ingefær, hvidløg, chili og koriander. Men den sprødstegte bacon smager trods alt så kraftigt igennem, så man nok må sige, at retten er endt som et kærlighedsægteskab mellem Danmark og Thailand.
Du kan bruge alle mulige rå grøntsager i salaten, så kig i køleskabet og se, hvad du har i grøntsagsskuffen. Du kan også bruge andre krydderurter end koriander, fx mynte og persille. Og du kan sagtens bruge olie i den lune dressing i stedet for baconfedt, men engang imellem er det sjovt at prøve noget nyt, ikke sandt?
Ingredienser
400 g bacon, i strimler | |
6 dl ris | |
9 dl vand | |
0.75 tsk. salt | |
0.5 spidskål | |
300 g tomater | |
3 stængler blegselleri | |
1 bdt. forårsløg | |
1 æble | |
1 peberfrugt | |
1 agurk | |
1 bdt. koriander | |
Lun citrondressing |
|
4 spsk. baconfedt | |
2 skalotteløg | |
2 fed hvidløg | |
1 chili | |
20 g ingefær, revet | |
1 citron, saft og skal | |
1.5 spsk. fiskesovs | |
2 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg baconstrimlerne helt sprøde - læg på fedtsugende papir og gem lidt baconfedt |
2
Færdig
|
Kog risene 11 minutter i vand og salt og lad trække 11 minutter |
3
Færdig
|
Snit og skær grøntsagerne i strimler og stykker, som du foretrækker |
4
Færdig
|
Hak skalotteløg, hvidløg og chili fint og steg 2 minutter i baconfedtet |
5
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen og varm igennem - højst 30 sekunder |
6
Færdig
|
Bland alle ingredienser til den lune salat og servér straks |