Opskrift: Koldhævede flutes med solsikkekerner (røremaskine)
hævet på surdej

0 0
Opskrift: Koldhævede flutes med solsikkekerner (røremaskine)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Surdej
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
3 dl vand
Hoveddej
6 dl vand
0.5 dl surdej
5 g gær
1 spsk. salt
50 g solsikkekerner
300 g fuldkorns ølandshvedemel
300 g hvedemel
Desuden
Olivenolie til pensling

Savner du lige en god opskrift på flutes? Værsgo

Ingredienser

  • Surdej

  • Hoveddej

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Et par gode flutes kan man altid få brug for. Du ved, sådan nogle med flot, sprød skorpe – luftig, saftig krumme – og en rar smag af sødt korn med en anelse syre fra surdejen.

Du kan sagtens lave disse flutes ved at røre dejen i hånden, og de kommer med garanti til at smage dejligt (måske skal der lidt mindre vand i hoveddejen). Men kun med en røremaskine kan du få den seje krumme og det luftige indre, som kendetegner virkelig godt brød.

Som mel foreslår vi en ligelig blanding af ølandshvede og almindeligt hvedemel. Økologisk fuldkorns ølandshvedemel giver rustikt, saftigt brød og udvikler en mild sødme i smagen, når det får lov til at koldhæve natten over i køleskabet.

Solsikkekerner smager bare godt i enhver sammenhæng, også her.

Du kan købe en færdig surdej hos mange bagere eller bestille på nettet. Men hvorfor ikke lave den selv med mesterbageren Meyers gode opskrift? Du skal bare røre 4 ingredienser sammen 4 dage, før hoveddejen skal blandes.

Uanset om du bruger røremaskine eller håndkraft, er disse skønne flutes lette at lave. De kræver bare lidt tid. Denne portion giver 3 mættende flutes.

Du kan bruge flutes både til morgen, middag og aften. Flutes egner sig også godt som sandwich’boller’.

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
Surdej
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
3 dl vand
Hoveddej
6 dl vand
0.5 dl surdej
5 g gær
1 spsk. salt
50 g solsikkekerner
300 g fuldkorns ølandshvedemel
300 g hvedemel
Desuden
Olivenolie til pensling

Sådan gør du

1
Færdig

Surdej

Rør mel og vand sammen. Opbevar i en plasticbøtte uden låg på. Lad surdejen stå 4 dage ved stuetemperatur. Nu er dejen forhåbentlig syrlig, let flydende og klar til brug. Ellers lad den stå 1-2 dage mere.

2
Færdig

Hoveddej

Rør vand, surdej og gær sammen

3
Færdig

Hæld de øvrige ingredienser i, i denne rækkefølge

4
Færdig

Ælt 1 minut ved lav hastighed

5
Færdig

Ælt 5-10 minutter ved højeste hastighed - dejen skal slippe skålens sider og hænge i en fugtig klump på dejkrogen

6
Færdig

Prøv glutentesten: Tag en lille klat dej mellem fingrene og hiv i den - den skal kunne strækkes langt ud og blive næsten gennemsigtigt tynd - ellers ælt et par minutter mere

7
Færdig

Lad dejen hæve overdækket mindst 8 timer i køleskabet, gerne længere tid

8
Færdig

Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur - dejen er nu fugtig og sej og skal hverken hæve eller æltes mere

9
Færdig

Tænd i mellemtiden for ovnen på 235 grader og lad bagepladen varme med

10
Færdig

På et stykke bagepapir laver du 3 aflange dejstænger – eller fordeler dejen i en fluteform med plads til 3 flutes; formen skal fores med bagepapir

11
Færdig

Løft nu bagepapiret over på den glohede bageplade – eller sæt fluteformen herpå

12
Færdig

Pensl dejen med olivenolie

13
Færdig

Bag 25 minutter midt i ovnen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

luksusleverpostej
forrige
Opskrift: Hjemmelavet luksus leverpostej med bacon
laks-i-baconsvøb
næste
Opskrift: Laks i baconsvøb à la Tulip
luksusleverpostej
forrige
Opskrift: Hjemmelavet luksus leverpostej med bacon
laks-i-baconsvøb
næste
Opskrift: Laks i baconsvøb à la Tulip

Tilføj Din Kommentar