Ingredienser
-
1 suppehøne (800 g)
-
1.5 l vand
-
2 spsk. salt
-
20 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 stjerneanis, knust
-
1 frisk chili, flækket
-
1 selleri, i tern
-
2 porrer, i skiver
-
2 pastinakker, i tern
-
4 gulerødder, i tern
-
Evt. mel- og kødboller
Et par ord om vores opskrift
Den ser ikke ud af noget særligt, sådan en frossen suppehøne på sølle 800 gram fra Netto. Der er heller ikke særligt meget kød på, og den skal have mindst 2 timer, før den er mør. Så hvorfor overhovedet ulejlige sig med at købe sådan en fætter, selv om den godt nok er billig?
Fordi du får den mest fantastiske suppe ud af kræet! En suppe, det er umuligt at koge på kylling. Der er ganske enkelt langt mere saft og kraft i den bette hønemor.
Bortset fra en håndfuld varme krydderier foreslår vi at lave en god, gammeldags hønsekødssuppe med grove vintergrøntsager – selleri, porrer, pastinak, gulerødder – og måske en håndfuld mel- og kødboller for at strække kødet. Rigtig mormormad, når det er bedst.
Ingredienser
1 suppehøne (800 g) | |
1.5 l vand | |
2 spsk. salt | |
20 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 stjerneanis, knust | |
1 frisk chili, flækket | |
1 selleri, i tern | |
2 porrer, i skiver | |
2 pastinakker, i tern | |
4 gulerødder, i tern | |
Evt. mel- og kødboller |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Flæk og rens den optøede høne |
2
Færdig
|
Kog hønen sammen med krydderierne 2 timer i vand, der lige dækker |
3
Færdig
|
Har du tid til at koge hønen i forvejen, bliver den kun bedre af at trække i vandet |
4
Færdig
|
Pluk kødet af hønen |
5
Færdig
|
Kog grøntsagerne 5-6 minutter i suppen |
6
Færdig
|
Kog evt. boller med det sidste par minutter |