Opskrift: Krydret hønsekødssuppe
med chili, kardemomme og stjerneanis

0 0
Opskrift: Krydret hønsekødssuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 suppehøne (800 g)
1.5 l vand
2 spsk. salt
20 kardemommekapsler, de knuste korn
1 stjerneanis, knust
1 frisk chili, flækket
1 selleri, i tern
2 porrer, i skiver
2 pastinakker, i tern
4 gulerødder, i tern
Evt. mel- og kødboller

Gammeldags hønsekødssuppe med en håndfuld dejlige varme krydderier

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Den ser ikke ud af noget særligt, sådan en frossen suppehøne på sølle 800 gram fra Netto. Der er heller ikke særligt meget kød på, og den skal have mindst 2 timer, før den er mør. Så hvorfor overhovedet ulejlige sig med at købe sådan en fætter, selv om den godt nok er billig?

Fordi du får den mest fantastiske suppe ud af kræet! En suppe, det er umuligt at koge på kylling. Der er ganske enkelt langt mere saft og kraft i den bette hønemor.

Bortset fra en håndfuld varme krydderier foreslår vi at lave en god, gammeldags hønsekødssuppe med grove vintergrøntsager – selleri, porrer, pastinak, gulerødder – og måske en håndfuld mel- og kødboller for at strække kødet. Rigtig mormormad, når det er bedst.

Ingredienser

Antal personer:
1 suppehøne (800 g)
1.5 l vand
2 spsk. salt
20 kardemommekapsler, de knuste korn
1 stjerneanis, knust
1 frisk chili, flækket
1 selleri, i tern
2 porrer, i skiver
2 pastinakker, i tern
4 gulerødder, i tern
Evt. mel- og kødboller
3 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Flæk og rens den optøede høne

2
Færdig

Kog hønen sammen med krydderierne 2 timer i vand, der lige dækker

3
Færdig

Har du tid til at koge hønen i forvejen, bliver den kun bedre af at trække i vandet

4
Færdig

Pluk kødet af hønen

5
Færdig

Kog grøntsagerne 5-6 minutter i suppen

6
Færdig

Kog evt. boller med det sidste par minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pizza med fennikel
forrige
Opskrift: Pizza med fennikel
Opskrift: Knasende sprødt grydebrød
næste
Opskrift: Knasende sprødt grydebrød
Opskrift: Pizza med fennikel
forrige
Opskrift: Pizza med fennikel
Opskrift: Knasende sprødt grydebrød
næste
Opskrift: Knasende sprødt grydebrød

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here