Ingredienser
-
2.5 dl vand
-
25 g gær
-
0.5 dl yoghurt
-
3 spsk. olie
-
210 g speltmel
-
210 g hvedemel
-
1 tsk. salt
-
Sesamfrø
Et par ord om vores opskrift
Når du serverer forret for dine gæster, er det god stil samtidig at sætte en kurvfuld friskbagte kuvertbrød på bordet.
Den bløde krumme i disse brød er perfekt til at duppe din gode dressing eller sovs op med – og man kan jo også ‘bare’ spise dem, som de er, eller med dejlig koldt smør på.
Det er en utroligt nem opskrift, og oven i købet passer mængden præcis med, at der lige kan være 16 små brød på én bageplade. Beregn mindst 2 kuvertbrød pr. person.
Du kan også bruge den enkle dej til pølsehorn. Eller til 3 hurtige flutes, men så skal du huske at give brødene 5 minutter mere i ovnen.
Ingredienser
2.5 dl vand | |
25 g gær | |
0.5 dl yoghurt | |
3 spsk. olie | |
210 g speltmel | |
210 g hvedemel | |
1 tsk. salt | |
Sesamfrø |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør vand og gær sammen |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser (minus sesamfrø) og ælt grundigt |
3
Færdig
|
Lad hæve 45 minutter tildækket |
4
Færdig
|
Form til 16 små kuvertbrød og sæt på en bageplade med bagepapir, tildækket |
5
Færdig
|
Lad efterhæve 30 minutter |
6
Færdig
|
Pensl med olie, drys med sesamfrø og bag ca. 15 minutter i en 225 grader varm ovn |