Opskrift: Buddha bowl – lækker helsekost
med persille, mynte og gomadressing

Opskrift: Buddha bowl – lækker helsekost

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 peberfrugter, i tynde strimler
2 rødløg, i tynde både
2 spsk. olie
2 spsk. balsamico
2 tsk. korianderfrø, knust
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
Peber
0.5 spidskål, fintsnittet
300 g kikærter, kogte
100 g sorte oliven
8 tomater, i kvarter
4 stængler blegselleri, snittet
2 gulerødder, revet
2 æbler, i tynde både
0.5 bdt. persille, finthakket
0.5 bdt. mynte, finthakket
Chiafrø
Gomadressing
50 g sesamfrø
1 fed hvidløg
20 g ingefær, revet
5 spsk. soya
5 spsk. riseddike
3 spsk. olie
1 tsk. sukker
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt

Blandet salat, som du aldrig har smagt det før - fuld af spændende smage

Tilhører:
  • Slankemad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Gomadressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Nogen ville hævde, at Buddha bowl egentlig bare er en blandet salat. Du må putte alle mulige sunde sager i, og du kan lave en hvilken som helst dressing at hælde over. Alt kan lade sig gøre, lige som med en blandet salat. Men – der er alligevel en slags uskrevne regler for en Buddha bowl.

En Buddha bowl er i udgangspunktet en vegetarisk (eller vegansk) salat, der består af både rå og tilberedte grøntsager, linser eller bønner, nødder eller fx chiafrø, måske lidt frugt og en superlækker dressing, der samler det hele. Altså en salat fyldt med vitaminer og proteiner, der gør det ud for et helt måltid. Og den skal helst anrettes lidt lækkert.

Det pudsige navn – Buddha bowl – kommer efter sigende af, at den asiatiske guddom altid afbildes med en klædelig lille vom. Og en Buddha bowl må netop gerne bygges op som en fin, rund mave.

Sagt mere poetisk: En Buddha bowl er rund og sund, køn og grøn, grov og sjov, blød og sød.

I denne udgave af Buddha bowl kombinerer vi bløde, karamelliserede rødløg og peberfrugter med søde æbler, grove grøntsager samt ‘sjove’ oliven og kikærter, alt sammen overhældt med en vanvittigt lækker gomadressing og drysset med de proteinrige chiafrø.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Start med stege løg og peberfrugter ved lav varme i olie, balsamico, korianderfrø, salt og peber

2
Færdig

Løg og peberfrugter skal karamellisere let og blive meget bløde - det tager op til 20 minutter

3
Færdig

Imens snitter og hakker du de øvrige grøntsager og anretter pænt i en stor skål

4
Færdig

Brug evt. den snittede spidskål til at forme en rund ‘mave’, som du så placerer de øvrige grøntsager og krydderurter ovenpå

5
Færdig

Når løg og peberfrugter er klar, skal de også med i skålen

6
Færdig

Til sidst laver du gomadressingen, som skal hældes over salaten: Rist sesamfrø let lysebrune på en pande og blend til en tyk dressing med de øvrige ingredienser

7
Færdig

Drys med chiafrø og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Forfriskende Moscow Mule
forrige
Opskrift: Forfriskende Moscow Mule
Opskrift: 16 perfekte kuvertbrød
næste
Opskrift: 16 perfekte kuvertbrød
Opskrift: Forfriskende Moscow Mule
forrige
Opskrift: Forfriskende Moscow Mule
Opskrift: 16 perfekte kuvertbrød
næste
Opskrift: 16 perfekte kuvertbrød

Tilføj Din Kommentar