Opskrift: Kylling med grøn karry og bønnespirer

0 0
Opskrift: Kylling med grøn karry og bønnespirer

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 bananløg
2 fed hvidløg
1 spsk. grøn karry
400 g kyllingefilet
3 spsk. fiskesovs
1 spsk. limesaft
2 tsk. sukker
2 gulerødder
1 æble
200 g cherrytomater
1 bk. bønnespirer
50 g ærteskud

Superlækker ret, der smager af thaimad, på 25 minutter

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kylling med grøn karry og bønnespirer er en nem og lækker ret, som kan laves på under 30 minutter.

I retten indgår grøn karry, stegt hvidløg, fiskesovs, limesaft og en smule sukker. Disse ingredienser giver en smag af det pragtfulde thaikøkken, som vi danskere elsker.

Blandt grøntsagerne er der bananløg (eller skalotteløg), cherrytomater, revet gulerod og æble samt bønnespirer og ærteskud. Men det er kun forslag.

Du kan putte alle dine yndlingsgrøntsager i retten. Eneste forudsætning er, at de skal kunne lynsteges. Det kunne være forårsløg, sukkerærter, bambusskud, ananas… Og ærteskuddene kunne fx erstattes af friske spinatblade.

Et tip om bønnespirer: Læg dem gerne i vand med et dryp citronsaft i 20-30 minutter, inden de skal bruges. Det gør bønnespirerne sprødere og saftigere.

Vi brugte kyllingebryst i retten. Det kunne også have været kyllingefilet. Eller strimler af svinekød (koteletter), kalvekød, oksekød, kalkun…

Som tilbehør til den saftige, thaiagtige kyllingeret smager en skålfuld perfekt kogte ris helt rigtigt. Og måske en isafkølet Singha Beer?

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 bananløg
2 fed hvidløg
1 spsk. grøn karry
400 g kyllingefilet
3 spsk. fiskesovs
1 spsk. limesaft
2 tsk. sukker
2 gulerødder
1 æble
200 g cherrytomater
1 bk. bønnespirer
50 g ærteskud

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op på en pande ved middelvarme

2
Færdig

Steg grofthakket løg og hvidløg lysebrune

3
Færdig

Rør grøn karry ud i de stegte løg og hvidløg

4
Færdig

Tilsæt tern af kylling og steg hvide - ca. 5-7 minutter

5
Færdig

Tilsæt fiskesovs, limesaft og sukker og steg med 1 minut

6
Færdig

Tilsæt revet gulerod, revet æble og halve cherrytomater - steg med 1 minut

7
Færdig

Tilsæt bønnespirer og ærteskud - steg med 1/2 minut

8
Færdig

Servér rygende varmt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Japansk-tuntatar-med-aeble-og-loeg
forrige
Opskrift: Japansk tuntatar med æble og løg
Chokorug-rugbroedsboller-med-chokolade
næste
Opskrift: Chokorug – lækre rugbrødsboller med chokolade og chiafrø
Japansk-tuntatar-med-aeble-og-loeg
forrige
Opskrift: Japansk tuntatar med æble og løg
Chokorug-rugbroedsboller-med-chokolade
næste
Opskrift: Chokorug – lækre rugbrødsboller med chokolade og chiafrø

Tilføj Din Kommentar