Opskrift: Japansk tuntatar med æble og løg
wasabi og soya

0 0
Opskrift: Japansk tuntatar med æble og løg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g frisk tun
1 skalotteløg
1 æble
Dressing
2 æggeblommer
2 spsk. olivenolie
2 tsk. soya
1 tsk. wasabipasta
0.5 tsk. salt, peber
0.5 lime, saften

Den fine smag af frisk tun fremhæves på fornem vis

Ingredienser

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Det Gamle Røgeri i Hanstholm sælger den mest forrygende friske tun, som er fanget lige ude i Nordsøen.

Frisk tun kan naturligvis lynsteges som bøffer, men allerbedst smager den fine fisk rå, fx som sashimi – eller som en hurtig tuntatar.

Frisk tun har så forfinet en smag, at den endelig ikke må overdøves af alt for anmassende ingredienser. I en tuntatar er skalotteløg derfor mere velegnet end zittauerløg eller rødløg, mens hakket æble tilfører sødme og crunch uden at dominere.

Dressingen, der indhyller tun og grønt, er inspireret af det japanske køkken og består af et par æggeblommer, lidt god olivenolie, limesaft samt en anelse soya og wasabi. Dressingen er så afdæmpet i smagen, at den i virkeligheden kun fremhæver tunens egen smag af kød og hav.

Japansk tuntatar egner sig fortrinligt som forret, som snack eller appetizer, eller måske som en alternativ forret i stedet for traditionel rørt tatar.

Spis ristet toast eller rejechips til den delikate tuntatar – og skyl efter med et glas riesling, en kold pilsner eller den japanske risbrændevin sake.

Ingredienser

Antal personer:
400 g frisk tun
1 skalotteløg
1 æble
Dressing
2 æggeblommer
2 spsk. olivenolie
2 tsk. soya
1 tsk. wasabipasta
0.5 tsk. salt, peber
0.5 lime, saften
2 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hak tunen groft med en skarp kniv

2
Færdig

Skær løg og æble i fine tern

3
Færdig

Rør dressingen sammen og bland med tun, løg og æble

4
Færdig

Form til bøffer, pynt evt. med noget pænt grønt

5
Færdig

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Persiske-fladbroed
forrige
Opskrift: Letkrydrede persiske fladbrød på pande
Kylling-med-groen-karry-og-boennespirer
næste
Opskrift: Kylling med grøn karry og bønnespirer
Persiske-fladbroed
forrige
Opskrift: Letkrydrede persiske fladbrød på pande
Kylling-med-groen-karry-og-boennespirer
næste
Opskrift: Kylling med grøn karry og bønnespirer

Tilføj Din Kommentar