Ingredienser
-
400 g kyllingefilet eller bryst, i strimler
-
1 æg
-
1 løg
-
1 fed hvidløg
-
1 citron, den revne skal
-
3 spsk. mel
-
2 tsk. timian
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
5 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
Mange mennesker foretrækker kyllingekød frem for svinekød, men det betyder selvfølgelig ikke, at de skal snydes for en ordentlig omgang gode, danske frikadeller.
Med denne opskrift kan du altid benytte dig af supermarkedets gode tilbud på kyllingefilet eller –bryst. Du skærer bare det bløde kød i strimler og hælder i foodprocessoren sammen med de øvrige ingredienser. Så har du en perfekt fars på 5 minutter.
Du kan spise kyllingefrikadeller til frokost eller til aftensmad med det tilbehør, du plejer. Frikadellerne smager fantastisk sammen med spinattærte.
Ingredienser
400 g kyllingefilet eller bryst, i strimler | |
1 æg | |
1 løg | |
1 fed hvidløg | |
1 citron, den revne skal | |
3 spsk. mel | |
2 tsk. timian | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
5 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør alle ingredienser (minus olie) til en fugtig fars i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Opvarm olien og lav godt 16 frikadeller på panden |
3
Færdig
|
Steg frikadellerne 4-5 minutter på hver side |