Ingredienser
-
600 g laksefilet
-
150 g flødeost
-
1 bdt. dild
-
1 citron, den revne skal
-
1 tsk. chiliflager
-
200 g bacon i skiver
Et par ord om vores opskrift
Er der noget, vi danskere godt kan lide, så er det laks. Og bacon. Og flødeost. Dild og citron har de fleste af os det også fint med.
Tulips madudviklere har gjort lidt af et scoop ved at finde på retten laks i baconsvøb. Tulip har dog udviklet opskriften, sådan at laksen skæres i tynde strimler, som toppes med flødeost og dild, omvikles med bacon, ovnsteges – og serveres som frokostret eller som forret med en salat til.
Vi foreslår at bruge de samme ingredienser på et helt stykke laks og servere som hovedret på ugens fiskedag.
Det er en utroligt nem opskrift: Laksestykket befries for skind og lægges i et smurt, ovnfast fad. Ovenpå smøres en creme af flødeost (fx Philadelphia), hakket dild og revet citronskal. Vi tilføjer på eget initiativ et drys chiliflager, men det bestemmer du selv. Øverst arrangerer du tynde baconskiver (fx af mærket Tulip), så de overlapper let.
Laksen skal nu have 15 minutter ved 225 grader + ca. 5 minutters grill. Det er da hurtig mad, ikke sandt?
Som tilbehør til den ovnbagte laks med baconsvøb foreslår vi en kartoffelsalat med purløgsmayo og syltede rødløg.
Her finder du supernemme opskrifter på purløgsmayo og syltede rødløg.
En klassisk fransk grøn salat smager også pragtfuldt til.
Ingredienser
600 g laksefilet | |
150 g flødeost | |
1 bdt. dild | |
1 citron, den revne skal | |
1 tsk. chiliflager | |
200 g bacon i skiver |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Befri laksestykket for skind og læg i et smurt ovnfast fad |
2
Færdig
|
Rør en creme af flødeost, finthakket dild og citronskal - smør på laksestykket |
3
Færdig
|
Drys med chili |
4
Færdig
|
Arrangér baconskiverne øverst, så de overlapper let |
5
Færdig
|
Bag laksen 15 minutter midt i en 225 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Skru op til grillvarme og giv laksen ca. 5 minutter mere - tjek, at baconen bliver sprød |