• Forside
  • Salater
  • Opskrift: Den nemmeste opskrift på langtidsbagte semidried tomater

Opskrift: Den nemmeste opskrift på langtidsbagte semidried tomater

0 0
Opskrift: Den nemmeste opskrift på langtidsbagte semidried tomater

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g cherrytomater
Olivenolie

Lav de lækreste tomater med kun 2 ingredienser

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kært barn har mange navne, så vælg selv, hvad du foretrækker:

  • Langtidsbagte tomater
  • Semidried tomater
  • Semi-tørrede tomater
  • Ovntørrede tomater
  • Soltørrede tomater

Summen af kardemommen er i hvert fald, at vi gerne vil ende med nogle tomater, som er fyldt med intens smag; som stadig har lidt saft i behold; og med en konsistens, der er en lille bitte smule sej i det. Altså magen til dem, man kan købe i dyre domme i butikkerne.

Heldigvis er det pærelet! Og du behøver kun 2 ingredienser: Cherrytomater og olivenolie. Samt god tid, for tomaterne skal langtidsbages 2,5 timer i en 140 grader varm ovn.

Mange vælger at tilføje salt, timian, oregano, rosmarin, hvidløg, sukker eller andre smage (vi har skam selv engang lavet en pladefuld krydrede, semidried tomater).

MEN! Der er faktisk ingen grund til at tilføre mere smag, end tomaterne selv indeholder. Disse semidried tomater lavet af nogle halvkedelige cherrytomater og olivenolie har så kolossalt meget sødmefyldt smag og saft, at din mund bliver meget, meget lykkelig.

Semidried tomater kan bruges til alt muligt. De smager fantastisk i salater. Eller som snack. Eller som ledsager til ost, pølse og paté. Eller som hovedrolleindehaver i en laber pastaret med parmesan og friske basilikumblade.

Opbevaring: Hvis du ønsker at gemme dine semidried tomater længe, kan du lægge dem i et skoldet sylteglas og dække dem med olivenolie (olien kan genbruges bagefter). Skal de kun gemmes en uges tid, behøver du ikke hælde olie over.

Ingredienser

Antal personer:
500 g cherrytomater
Olivenolie
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær tomaterne i halve og anbring dem på et stykke bagepapir med skærefladen opad

2
Færdig

Pensl omhyggeligt alle tomaterne med olie - eller brug en oliespray

3
Færdig

Bag tomaterne 2,5 timer på næstnederste rille i en 140 grader varm ovn

4
Færdig

Opbevar semidried tomater i et skoldet sylteglas – hæld olivenolie over, hvis de skal opbevares længe

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Granola-paa-panden
forrige
Opskrift: Sprød granola på panden
Stegte-hvide-asparges-med-torsk-og-citronsovs
næste
Opskrift: Stegte hvide asparges med torsk og citronsovs
Granola-paa-panden
forrige
Opskrift: Sprød granola på panden
Stegte-hvide-asparges-med-torsk-og-citronsovs
næste
Opskrift: Stegte hvide asparges med torsk og citronsovs

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here