Ingredienser
-
500 g cherrytomater
-
Olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Kært barn har mange navne, så vælg selv, hvad du foretrækker:
- Langtidsbagte tomater
- Semidried tomater
- Semi-tørrede tomater
- Ovntørrede tomater
- Soltørrede tomater
Summen af kardemommen er i hvert fald, at vi gerne vil ende med nogle tomater, som er fyldt med intens smag; som stadig har lidt saft i behold; og med en konsistens, der er en lille bitte smule sej i det. Altså magen til dem, man kan købe i dyre domme i butikkerne.
Heldigvis er det pærelet! Og du behøver kun 2 ingredienser: Cherrytomater og olivenolie. Samt god tid, for tomaterne skal langtidsbages 2,5 timer i en 140 grader varm ovn.
Mange vælger at tilføje salt, timian, oregano, rosmarin, hvidløg, sukker eller andre smage (vi har skam selv engang lavet en pladefuld krydrede, semidried tomater).
MEN! Der er faktisk ingen grund til at tilføre mere smag, end tomaterne selv indeholder. Disse semidried tomater lavet af nogle halvkedelige cherrytomater og olivenolie har så kolossalt meget sødmefyldt smag og saft, at din mund bliver meget, meget lykkelig.
Semidried tomater kan bruges til alt muligt. De smager fantastisk i salater. Eller som snack. Eller som ledsager til ost, pølse og paté. Eller som hovedrolleindehaver i en laber pastaret med parmesan og friske basilikumblade.
Opbevaring: Hvis du ønsker at gemme dine semidried tomater længe, kan du lægge dem i et skoldet sylteglas og dække dem med olivenolie (olien kan genbruges bagefter). Skal de kun gemmes en uges tid, behøver du ikke hælde olie over.
Ingredienser
500 g cherrytomater | |
Olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær tomaterne i halve og anbring dem på et stykke bagepapir med skærefladen opad |
2
Færdig
|
Pensl omhyggeligt alle tomaterne med olie - eller brug en oliespray |
3
Færdig
|
Bag tomaterne 2,5 timer på næstnederste rille i en 140 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Opbevar semidried tomater i et skoldet sylteglas – hæld olivenolie over, hvis de skal opbevares længe |