Opskrift: Stegte hvide asparges med torsk og citronsovs

0 0
Opskrift: Stegte hvide asparges med torsk og citronsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fisk
400 g torskeloins
Salt
Citron
Olivenolie
Peber
Asparges
16 tykke hvide asparges
20 g smør
3 spsk. olivenolie
Salt, peber
Citronsovs
2 spsk. majsstivelse
4 spsk. vand
3 æggeblommer
1 citron, saft og skal
4 dl hønsebouillon, afkølet
Salt, peber
Desuden
Frisk esdragon

Et sundt og lækkert forårsmåltid næsten uden fedtstof

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Fisk

  • Asparges

  • Citronsovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Dampede hvide asparges med sauce mousseline er en klassisk forårsbebuder. Det er en vidunderlig forret, som serveres med stolthed både i de små hjem og på de fineste restauranter.

 Men hvordan spiser man ellers årstidens lækre hvide asparges? Kan man nyde dem til hovedret?

Her er et godt bud: Smørstegte hvide asparges med saftig torsk, der lige er grillet 10 minutter i ovnen, og en herlig græsk citronsovs (avgolemono). Det er et let og lækkert forårsmåltid, som oven i købet er ganske sundt. Den smule fedtstof, der bruges til stegning af asparges og bagning af fisk, ender ikke på tallerkenerne.

De hvide asparges skal som sædvanligt lige skrælles først, og de træede ender skæres af. Herefter steges aspargesene ved høj varme i en blanding af smør og olivenolie, til de bliver lidt lysebrune. Prik i dem med en spids kniv – når kniven kun møder meget lidt modstand, er aspargesene færdige. Det tager 6-8 minutter.

Torsken drysses med salt 1 time, inden den skal tilberedes. Herefter dryppes den med olivenolie, citronsaft og peber – og sættes midt i ovnen, der er skruet op til grillvarme (275 grader). Meget tykke torskeloins skal bage 10 minutter; tyndere torskefileter kan nøjes med 6-7 minutter. Torsken bliver perfekt saftig på denne måde.

Citronsovsen er tilsvarende let at lave. Bouillon, æggeblommer, citron og majsstivelse piskes sammen i en skål. Blandingen varmes op i en gryde ved middelvarme under stadig omrøring. 5 minutter efter har sovsen en perfekt konsistens (hverken tyk eller tynd). Smagen, som er let og frisk, står fantastisk til hvide asparges og hvid fisk.

Anret en pæn tallerken med sovsen i bunden, torsk og asparges ovenpå, og til sidst et drys frisk esdragon.

Som tilbehør til denne hyggelige forårsret passer små pillekartofler fint – og måske et glas kølig riesling.

Ingredienser

Antal personer:
Fisk
400 g torskeloins
Salt
Citron
Olivenolie
Peber
Asparges
16 tykke hvide asparges
20 g smør
3 spsk. olivenolie
Salt, peber
Citronsovs
2 spsk. majsstivelse
4 spsk. vand
3 æggeblommer
1 citron, saft og skal
4 dl hønsebouillon, afkølet
Salt, peber
Desuden
Frisk esdragon
4 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Fisk

1 time før tilberedning tager du torsken ud af køleskabet, skærer i portionsstykker og drysser med salt overalt

2
Færdig

Placér torsken i et smurt ildfast fad, dryp med citronsaft og olivenolie, kværn peber over

3
Færdig

Steg torsken ved grillvarme (275 grader) midt i ovnen - meget tykke torskeloins skal have 10 minutter, tyndere torskefileter kan nøjes med 6-7 minutter

4
Færdig

Asparges

Skær enderne af de hvide asparges og skræl dem omhyggeligt

5
Færdig

Steg aspargesene ved ret høj varme i en blanding af smør og olivenolie

6
Færdig

Vend aspargesene, efterhånden som de bliver lysebrune - stegetiden er i alt ca. 6-8 minutter

7
Færdig

Prik i aspargesene med en spids kniv - når de næsten ikke yder modstand, er de færdige

8
Færdig

Citronsovs

Pisk de 5 første ingredienser sammen i en skål

9
Færdig

Hæld blandingen i en tykbundet gryde

10
Færdig

Varm op ved middellav varme, mens du pisker

11
Færdig

Efter ca. 5 minutter tykner sovsen mere og mere

12
Færdig

Smag til med salt og peber

13
Færdig

Stop arbejdet, lige før sovsen kommer i kog

14
Færdig

Servering

Anret på pæne tallerkener med citronsovs nederst, torsk og asparges ovenpå og et drys grofthakket esdragon til sidst

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Nemme-langtidsbagte-semidried-tomater
forrige
Opskrift: Den nemmeste opskrift på langtidsbagte semidried tomater
Luftige-hjemmelavede-rundstykker-med-birkes
næste
Opskrift: 10 luftige hjemmebagte rundstykker med birkes
Nemme-langtidsbagte-semidried-tomater
forrige
Opskrift: Den nemmeste opskrift på langtidsbagte semidried tomater
Luftige-hjemmelavede-rundstykker-med-birkes
næste
Opskrift: 10 luftige hjemmebagte rundstykker med birkes

Tilføj Din Kommentar