Ingredienser
-
1 kylling
-
4 spsk. olie
-
1.5 spsk. paprika
-
1 spsk. soya
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
I en svunden tid (1980’erne) var ‘Lørdagskylling’ en af supermarkedets ganske få færdigretter. Sammen med forloren hare, boller i karry og Heinz’ tomatsuppe.
‘Lørdagskylling’ bestod af en hel kylling, parteret, mildt krydret og stedt til hvile i en foliebakke, som var lige til at sætte i krematoriet. Danskerne elskede deres Lørdagskylling.
Vi har prøvet at genskabe smagen fra dengang. Paprika har helt sikkert været et af krydderierne. En anden af kyllingens smage var mere salt-bouillonagtig – her har vi i stedet brugt lidt soya plus salt. Hvidløg brugte man muligvis ikke, men det smager så usandsynligt godt i denne sammenhæng, at det skal med alligevel.
Den væsentligste nyskabelse er imidlertid, at vores lørdagskylling skal en tur på grillen i stedet for i ovnen. Dét er kræs for kendere, både unge og gamle.
Vi bruger en kuglegrill, hvor de glødende briketter placeres i den ene halvdel. Den anden halvdel er nu fri til indirekte grillning (35 minutter), mens kyllingestykkerne først til sidst skal grilles direkte over de rødglødende briketter for at få sprødt skind.
Du kan naturligvis også stege lørdagskyllingen i ovn. Bred kyllingestykkerne ud i et stort ovnfast fad og giv den 35 minutter ved 200 grader og 5 minutter ved grill.
Som tilbehør til lørdagskylling kan du servere en rissalat med friskbælgede ærter, løg, blegselleri og mynte med en dressing af citronsaft, olie, salt og peber. Eller du kan gøre som dengang i 1980’erne – sæt en kurvfuld hvidløgsflutes på bordet sammen med smørkogte ærter.
Ingredienser
1 kylling | |
4 spsk. olie | |
1.5 spsk. paprika | |
1 spsk. soya | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip kyllingen i 8-10 stykker |
2
Færdig
|
Bland de øvrige ingredienser og smør på kyllingen |
3
Færdig
|
Steg kyllingen mør 35 minutter på indirekte grill |
4
Færdig
|
Steg kyllingen sprød 5 minutter på direkte grill |