Opskrift: Lørdagskylling på grill
med paprika og hvidløg

0 0
Opskrift: Lørdagskylling på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
4 spsk. olie
1.5 spsk. paprika
1 spsk. soya
2 fed hvidløg, knust
1 tsk. salt

Den gamle kyllingeklassiker er et scoop på grill

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I en svunden tid (1980’erne) var ‘Lørdagskylling’ en af supermarkedets ganske få færdigretter. Sammen med forloren hare, boller i karry og Heinz’ tomatsuppe.

‘Lørdagskylling’ bestod af en hel kylling, parteret, mildt krydret og stedt til hvile i en foliebakke, som var lige til at sætte i krematoriet. Danskerne elskede deres Lørdagskylling.

Vi har prøvet at genskabe smagen fra dengang. Paprika har helt sikkert været et af krydderierne. En anden af kyllingens smage var mere salt-bouillonagtig – her har vi i stedet brugt lidt soya plus salt. Hvidløg brugte man muligvis ikke, men det smager så usandsynligt godt i denne sammenhæng, at det skal med alligevel.

Den væsentligste nyskabelse er imidlertid, at vores lørdagskylling skal en tur på grillen i stedet for i ovnen. Dét er kræs for kendere, både unge og gamle.

Vi bruger en kuglegrill, hvor de glødende briketter placeres i den ene halvdel. Den anden halvdel er nu fri til indirekte grillning (35 minutter), mens kyllingestykkerne først til sidst skal grilles direkte over de rødglødende briketter for at få sprødt skind.

Du kan naturligvis også stege lørdagskyllingen i ovn. Bred kyllingestykkerne ud i et stort ovnfast fad og giv den 35 minutter ved 200 grader og 5 minutter ved grill.

Som tilbehør til lørdagskylling kan du servere en rissalat med friskbælgede ærter, løg, blegselleri og mynte med en dressing af citronsaft, olie, salt og peber. Eller du kan gøre som dengang i 1980’erne – sæt en kurvfuld hvidløgsflutes på bordet sammen med smørkogte ærter.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
4 spsk. olie
1.5 spsk. paprika
1 spsk. soya
2 fed hvidløg, knust
1 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Klip kyllingen i 8-10 stykker

2
Færdig

Bland de øvrige ingredienser og smør på kyllingen

3
Færdig

Steg kyllingen mør 35 minutter på indirekte grill

4
Færdig

Steg kyllingen sprød 5 minutter på direkte grill

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: 3 slags snobrød på grill
forrige
Opskrift: 3 slags snobrød på grill
Opskrift: Vagtelæg på 3 måder
næste
Opskrift: Vagtelæg på 3 måder
Opskrift: 3 slags snobrød på grill
forrige
Opskrift: 3 slags snobrød på grill
Opskrift: Vagtelæg på 3 måder
næste
Opskrift: Vagtelæg på 3 måder

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here