Ingredienser
-
12 vagtelæg
Et par ord om vores opskrift
Europas mindste vildtfugle er leverandør af denne udsøgte delikatesse: Vagtelæg. 3-4 cm lange, med en vægt på 12 gram og et ualmindeligt smukt farvespil på skallen.
Vagtelæg smager som hønseæg, måske med en anelse kraftigere smag i blommen. De skal også tilberedes som hønseæg, blot er kogetiden eller stegetiden cirka den halve.
Smilende vagtelæg: Kogetid 2 minutter. Brug dem som dekorativ og velsmagende topping på salater, som ledsager til sildemaden eller som blødkogte æg.
Hårdkogte vagtelæg: Kogetid 4 minutter. Brug dem som snack eller appetizer til en drink og lad gæsterne selv dyppe dem i salt eller fx en gomadressing med sesam. Nogle piller æggene først, andre lader den flotte skal blive siddende, så gæsterne kan se den, før de selv piller ægget.
Vagtel spejlæg: Stegetid 2 minutter. Brug dem som ekstra raffinerede spejlæg til morgenmad og brunch. Small is beautiful, less is more.
Man kan sagtens spise 3 vagtelæg pr. person, både som snack og til brunch; de små, nuttede æg fylder ikke meget i maven.
Ingredienser
12 vagtelæg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smilende vagtelægSænk forsigtigt æggene ned i letsaltet, kogende vand og giv dem 2 minutter – tag op og skyl under den kolde hane |
2
Færdig
|
Hårdkogte vagtelægSænk forsigtigt æggene ned i letsaltet, kogende vand og giv dem 4 minutter – tag op og skyl under den kolde hane |
3
Færdig
|
Vagtel spejlægSmelt smør ved middelhøj varme på en pande, slå forsigtigt æggene ud (skallen er lidt sej) og steg dem 2 minutter, til hviden er størknet |