Opskrift: Vagtelæg på 3 måder
- smilende, hårdkogte, spejlæg

0 0
Opskrift: Vagtelæg på 3 måder

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
12 vagtelæg

Smager som små, lækre hønseæg

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Europas mindste vildtfugle er leverandør af denne udsøgte delikatesse: Vagtelæg. 3-4 cm lange, med en vægt på 12 gram og et ualmindeligt smukt farvespil på skallen.

Vagtelæg smager som hønseæg, måske med en anelse kraftigere smag i blommen. De skal også tilberedes som hønseæg, blot er kogetiden eller stegetiden cirka den halve.

Smilende vagtelæg: Kogetid 2 minutter. Brug dem som dekorativ og velsmagende topping på salater, som ledsager til sildemaden eller som blødkogte æg.

Hårdkogte vagtelæg: Kogetid 4 minutter. Brug dem som snack eller appetizer til en drink og lad gæsterne selv dyppe dem i salt eller fx en gomadressing med sesam. Nogle piller æggene først, andre lader den flotte skal blive siddende, så gæsterne kan se den, før de selv piller ægget.

Vagtel spejlæg: Stegetid 2 minutter. Brug dem som ekstra raffinerede spejlæg til morgenmad og brunch. Small is beautiful, less is more.

Man kan sagtens spise 3 vagtelæg pr. person, både som snack og til brunch; de små, nuttede æg fylder ikke meget i maven.

Ingredienser

Antal personer:
12 vagtelæg
3 fra 38 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Smilende vagtelæg

Sænk forsigtigt æggene ned i letsaltet, kogende vand og giv dem 2 minutter – tag op og skyl under den kolde hane

2
Færdig

Hårdkogte vagtelæg

Sænk forsigtigt æggene ned i letsaltet, kogende vand og giv dem 4 minutter – tag op og skyl under den kolde hane

3
Færdig

Vagtel spejlæg

Smelt smør ved middelhøj varme på en pande, slå forsigtigt æggene ud (skallen er lidt sej) og steg dem 2 minutter, til hviden er størknet

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Lørdagskylling på grill
forrige
Opskrift: Lørdagskylling på grill
Opskrift: 5 skønne drinks med ouzo
næste
Opskrift: 5 skønne drinks med ouzo
Opskrift: Lørdagskylling på grill
forrige
Opskrift: Lørdagskylling på grill
Opskrift: 5 skønne drinks med ouzo
næste
Opskrift: 5 skønne drinks med ouzo

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here