Opskrift: Høns i asparges (slankemad)

0 0
Opskrift: Høns i asparges (slankemad)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
Vand
1 spsk. salt
1 tsk. kardemomme, knust
10 peberkorn, knust
2 laurbærblade
Aspargessovs
0.7 l kogevand
7 spsk. majsstivelse
1 bdt. hvide asparges
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. dild
1 citron, den revne skal
Tilhører:
  • Slankemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Aspargessovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Høns i asparges er lækker mormormad, som alle mennesker elsker! Tænk bare på fyldet i tarteletter – det består ofte af høns i asparges.

Det eneste lille problem med høns i asparges er, at der som regel skal bruges oceaner af smør og piskefløde til at lave den lækre sovs. Det er ikke så heldigt for alle os, der gerne vil holde den slanke linje.

Heldigvis er det ikke spor svært at lave en omgang høns i asparges, der smager helt forrygende – og som samtidig er ægte slankemad!

Læs mere om høns i asparges (slankemad) efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
Vand
1 spsk. salt
1 tsk. kardemomme, knust
10 peberkorn, knust
2 laurbærblade
Aspargessovs
0.7 l kogevand
7 spsk. majsstivelse
1 bdt. hvide asparges
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. dild
1 citron, den revne skal
5 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rens og del kyllingen i 8-10 stykker

2
Færdig

Sæt kyllingestykkerne over i en halvstor gryde i vand, der lige dækker - skum vandet, når det koger

3
Færdig

Tilsæt salt, kardemomme, peber og laurbærblade - kog 35 minutter ved svag varme under låg

4
Færdig

For at lave aspargessovsen - si den angivne mængde kogevand (bouillon) fra kyllingen over i en mindre gryde og bring i kog ved lav varme

5
Færdig

Pisk majsstivelse med den dobbelt mængde koldt vand - pisk blandingen i den småkogende bouillon og lad koge 2-3 minutter, til sovsen tykner let

6
Færdig

Tilsæt asparges skåret i 5 cm lange stykker - husk, at de hvide asparges lige skal være skrællet først

7
Færdig

Kog aspargesene med i 4 minutter, sluk for gryden og rør hakket dild og citronskal i sovsen

8
Færdig

Fisk kyllingestykkerne op af den større gryde og servér med aspargessovsen hældt hen over

9
Færdig

Gem endelig det kogevand, du ikke bruger til sovsen – det kan drikkes eller bruges i sovser og gryderetter

Mere om høns i asparges (slankemad)

I stedet for at booste smagen med smør og fløde bruger vi fedtfattige smagsgivere som kardemomme, laurbærblade, dild og citronskal. Du kan godt glæde dig til den sovs, som fjerkræ og asparges svømmer rundt i: Den er helt uimodståelig.

Hvis du kan få fat i en rigtig høne, så køb endelig sådan én og brug i retten. Bemærk, at kogetiden for en høne er 2 timer! Vi har brugt kylling, og her er kogetiden kun 35 minutter. Som alternativ til en hel kylling, kan du snildt købe lår og/eller overlår – bare der er ben i.

Som tilbehør til høns i asparges smager velkogte nye kartofler naturligvis fortryllende. Ris kan også sagtens gå an.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Ukrainsk-russisk rødbedesuppe - borsjtj
forrige
Opskrift: Ukrainsk-russisk rødbedesuppe – borsjtj
Kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør
næste
Opskrift: Kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør
Ukrainsk-russisk rødbedesuppe - borsjtj
forrige
Opskrift: Ukrainsk-russisk rødbedesuppe – borsjtj
Kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør
næste
Opskrift: Kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør

Tilføj Din Kommentar