Ingredienser
-
1 kylling
-
Vand
-
1 spsk. salt
-
1 tsk. kardemomme, knust
-
10 peberkorn, knust
-
2 laurbærblade
-
Aspargessovs
-
0.7 l kogevand
-
7 spsk. majsstivelse
-
1 bdt. hvide asparges
-
1 bdt. grønne asparges
-
1 bdt. dild
-
1 citron, den revne skal
Et par ord om vores opskrift
Høns i asparges er lækker mormormad, som alle mennesker elsker! Tænk bare på fyldet i tarteletter – det består ofte af høns i asparges.
Det eneste lille problem med høns i asparges er, at der som regel skal bruges oceaner af smør og piskefløde til at lave den lækre sovs. Det er ikke så heldigt for alle os, der gerne vil holde den slanke linje.
Heldigvis er det ikke spor svært at lave en omgang høns i asparges, der smager helt forrygende – og som samtidig er ægte slankemad!
Læs mere om høns i asparges (slankemad) efter opskriften.
Ingredienser
1 kylling | |
Vand | |
1 spsk. salt | |
1 tsk. kardemomme, knust | |
10 peberkorn, knust | |
2 laurbærblade | |
Aspargessovs |
|
0.7 l kogevand | |
7 spsk. majsstivelse | |
1 bdt. hvide asparges | |
1 bdt. grønne asparges | |
1 bdt. dild | |
1 citron, den revne skal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens og del kyllingen i 8-10 stykker |
2
Færdig
|
Sæt kyllingestykkerne over i en halvstor gryde i vand, der lige dækker - skum vandet, når det koger |
3
Færdig
|
Tilsæt salt, kardemomme, peber og laurbærblade - kog 35 minutter ved svag varme under låg |
4
Færdig
|
For at lave aspargessovsen - si den angivne mængde kogevand (bouillon) fra kyllingen over i en mindre gryde og bring i kog ved lav varme |
5
Færdig
|
Pisk majsstivelse med den dobbelt mængde koldt vand - pisk blandingen i den småkogende bouillon og lad koge 2-3 minutter, til sovsen tykner let |
6
Færdig
|
Tilsæt asparges skåret i 5 cm lange stykker - husk, at de hvide asparges lige skal være skrællet først |
7
Færdig
|
Kog aspargesene med i 4 minutter, sluk for gryden og rør hakket dild og citronskal i sovsen |
8
Færdig
|
Fisk kyllingestykkerne op af den større gryde og servér med aspargessovsen hældt hen over |
9
Færdig
|
Gem endelig det kogevand, du ikke bruger til sovsen – det kan drikkes eller bruges i sovser og gryderetter |
Mere om høns i asparges (slankemad)
I stedet for at booste smagen med smør og fløde bruger vi fedtfattige smagsgivere som kardemomme, laurbærblade, dild og citronskal. Du kan godt glæde dig til den sovs, som fjerkræ og asparges svømmer rundt i: Den er helt uimodståelig.
Hvis du kan få fat i en rigtig høne, så køb endelig sådan én og brug i retten. Bemærk, at kogetiden for en høne er 2 timer! Vi har brugt kylling, og her er kogetiden kun 35 minutter. Som alternativ til en hel kylling, kan du snildt købe lår og/eller overlår – bare der er ben i.
Som tilbehør til høns i asparges smager velkogte nye kartofler naturligvis fortryllende. Ris kan også sagtens gå an.