Ingredienser
-
300 g skrællede rødbeder, 1 cm tykke skiver
-
3 skrællede gulerødder, 1 cm tykke skiver
-
2 æbler, i både
-
2 spsk. olie
-
0.5 dl appelsinsaft
-
0.5 lime, saften
-
15 g frisk ingefær, revet
-
0.5 stjerneanis, knust
-
3 spsk. olivenolie
-
1 tsk. rørsukker
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Mange danskere smager stort set kun rødbeder i syltet tilstand på deres leverpostejmad. Det er både synd og skam, for den supersunde grøntsag kan berige os på så mange andre måder.
Men – den kræver modspil! Rå rødbede smager lidt jordslået, bagt rødbede giver mest af alt en fad fornemmelse i munden. Der skal syre og krydderier til for at provokere de finere nuancer frem i smagsbilledet.
Æbler i en salat er altid godt, gulerødder ligeså. Begge gør, at salaten ikke bliver ensformig. Og så er der dressingen – fuld af eksotiske smage, som gør retten velegnet som tilbehør til al slags stegt og grillet kød og fisk. Eller til frokost med en portion hytteret ved siden af.
Ingredienser
300 g skrællede rødbeder, 1 cm tykke skiver | |
3 skrællede gulerødder, 1 cm tykke skiver | |
2 æbler, i både | |
2 spsk. olie | |
0.5 dl appelsinsaft | |
0.5 lime, saften | |
15 g frisk ingefær, revet | |
0.5 stjerneanis, knust | |
3 spsk. olivenolie | |
1 tsk. rørsukker | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Vend grøntsager og æbler i olie |
2
Færdig
|
Bag ca. 20 minutter i en 180 grader varm ovn |
3
Færdig
|
Bland ingredienserne til dressing og vend de ovnvarme sager heri |
4
Færdig
|
Lad trække i 10-15 minutter, vend undervejs, og server lun |