Ingredienser
-
1 middelstort blomkålshoved
-
2 spsk. salt
-
300 g bacon, i strimler
-
3 gulerødder, i tern
-
3 forårsløg, i tynde skiver
-
Hvidløgsdressing
-
200 g cremefraiche
-
1 citron, den revne skal
-
2 fed hvidløg, knust
-
0.5 bdt. persille, finthakket
-
1 bdt. purløg, finthakket
-
0.25 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Et frisk blomkålshoved har så flot en struktur, at det næsten be’r om at blive tilberedt helt. Og heldigvis for dét, for nemmere tilberedning af grøntsager findes ikke.
Et helt kogt blomkål kalder man også for maskeret blomkål. Det skyldes, at man maskerer hovedet under en lækker dressing og andre gode sager. Til alt held er der endnu ikke indført maskeringsforbud for blomkålshoveder, så lad os hoppe ud i det.
Kogetid for et helt blomkål er 10-15 minutter afhængig af størrelse. Men hov, vi mener selvfølgelig ikke KOGEtid – for blomkålen skal naturligvis ikke koges, men dampes under tætsluttende låg. Ved at dampe bevarer vi mere smag og flere vitaminer. Denne opskrift kræver derfor, at du har en gryde med tætsluttende låg.
Lad være med at pille de fine lysegrønne blade af, som sidder tættest på hovedet. De smager lige så godt som resten af blomkålen og pynter ærlig talt også. Samtidig bakker du på smukkeste vis op om kampagnen Stop Madspild.
Som tilbehør til et helt kogt blomkål med bacon og hvidløgsdressing er små, nye kartofler med lidt ekstra persille lækkert.
Ingredienser
1 middelstort blomkålshoved | |
2 spsk. salt | |
300 g bacon, i strimler | |
3 gulerødder, i tern | |
3 forårsløg, i tynde skiver | |
Hvidløgsdressing |
|
200 g cremefraiche | |
1 citron, den revne skal | |
2 fed hvidløg, knust | |
0.5 bdt. persille, finthakket | |
1 bdt. purløg, finthakket | |
0.25 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Fjern de groveste blade og den grimmeste del af stokken på blomkålshovedet, men lad de fine, lysegrønne blade blive siddende |
2
Færdig
|
Bring et par cm vand + salt i kog i en gryde med tætsluttende låg, læg blomkålshovedet derned - låg på |
3
Færdig
|
Kogetid: 10 minutter - sluk herefter for varmen |
4
Færdig
|
Lad blomkålen trække yderligere 5 minutter i dampen, før du linder på låget |
5
Færdig
|
Steg baconstrimlerne sprøde |
6
Færdig
|
Rør dressingen sammen og fordel over blomkålshovedet |
7
Færdig
|
Pynt med bacon, gulerødder og forårsløg |