Opskrift: Maskeret blomkål i det grønne
med bacon og hvidløgsdressing

0 0
Opskrift: Maskeret blomkål i det grønne

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 middelstort blomkålshoved
2 spsk. salt
300 g bacon, i strimler
3 gulerødder, i tern
3 forårsløg, i tynde skiver
Hvidløgsdressing
200 g cremefraiche
1 citron, den revne skal
2 fed hvidløg, knust
0.5 bdt. persille, finthakket
1 bdt. purløg, finthakket
0.25 tsk. salt
Peber

Et helt kogt blomkål med lækker dressing og bacon er kræs for kendere

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Hvidløgsdressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Et frisk blomkålshoved har så flot en struktur, at det næsten be’r om at blive tilberedt helt. Og heldigvis for dét, for nemmere tilberedning af grøntsager findes ikke.

Et helt kogt blomkål kalder man også for maskeret blomkål. Det skyldes, at man maskerer hovedet under en lækker dressing og andre gode sager. Til alt held er der endnu ikke indført maskeringsforbud for blomkålshoveder, så lad os hoppe ud i det.

Kogetid for et helt blomkål er 10-15 minutter afhængig af størrelse. Men hov, vi mener selvfølgelig ikke KOGEtid – for blomkålen skal naturligvis ikke koges, men dampes under tætsluttende låg. Ved at dampe bevarer vi mere smag og flere vitaminer. Denne opskrift kræver derfor, at du har en gryde med tætsluttende låg.

Lad være med at pille de fine lysegrønne blade af, som sidder tættest på hovedet. De smager lige så godt som resten af blomkålen og pynter ærlig talt også. Samtidig bakker du på smukkeste vis op om kampagnen Stop Madspild.

Som tilbehør til et helt kogt blomkål med bacon og hvidløgsdressing er små, nye kartofler med lidt ekstra persille lækkert.

Ingredienser

Antal personer:
1 middelstort blomkålshoved
2 spsk. salt
300 g bacon, i strimler
3 gulerødder, i tern
3 forårsløg, i tynde skiver
Hvidløgsdressing
200 g cremefraiche
1 citron, den revne skal
2 fed hvidløg, knust
0.5 bdt. persille, finthakket
1 bdt. purløg, finthakket
0.25 tsk. salt
Peber
2 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Fjern de groveste blade og den grimmeste del af stokken på blomkålshovedet, men lad de fine, lysegrønne blade blive siddende

2
Færdig

Bring et par cm vand + salt i kog i en gryde med tætsluttende låg, læg blomkålshovedet derned - låg på

3
Færdig

Kogetid: 10 minutter - sluk herefter for varmen

4
Færdig

Lad blomkålen trække yderligere 5 minutter i dampen, før du linder på låget

5
Færdig

Steg baconstrimlerne sprøde

6
Færdig

Rør dressingen sammen og fordel over blomkålshovedet

7
Færdig

Pynt med bacon, gulerødder og forårsløg

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Confiterede svinekæber på den nemme måde
forrige
Opskrift: Confiterede svinekæber på den nemme måde
Opskrift: Kinesisk Gong Bao-kylling
næste
Opskrift: Kinesisk Gong Bao-kylling
Opskrift: Confiterede svinekæber på den nemme måde
forrige
Opskrift: Confiterede svinekæber på den nemme måde
Opskrift: Kinesisk Gong Bao-kylling
næste
Opskrift: Kinesisk Gong Bao-kylling

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here