Ingredienser
-
Til ovnen
-
1 kylling, i 10 stykker
-
1 dl soya
-
2 spsk. riseddike
-
2 spsk. (sesam)olie
-
2 spsk. majsstivelse
-
1 rød peber, i mundrette stykker
-
Til panden
-
1 dl usaltede peanuts
-
3 spsk. olie
-
2 tsk. sichuanpeber, knust
-
0.5 tsk. chili
-
2 fed hvidløg, tynde skiver
-
20 g ingefær, finthakket
-
3 stængler blegselleri, i skiver
-
1 rødløg, i tynde både
-
0.5 broccoli, i små stykker
-
Sovs
-
4 spsk. soya
-
2 spsk. balsamico
-
2 spsk. honning
-
1 spsk. majsstivelse
Et par ord om vores opskrift
Ja, undskyld – måske ville du foretrække, at retten kaldes Kung Pao-kylling med szecuanpeber. De kinesiske skrifttegn kan oversættes til europæiske bogstaver på utallige måder, så hvis du vil tjekke andre variationer af opskriften (og der er mange!), kan du altså stave det på mindst disse 2 forskellige måder.
Sichuanpeber eller szecuanpeber er vigtigt i denne ret! Krydderiet har en helt særlig, let anisagtig og syrlig smag – og så prikker peberet på tungen på sin helt egen måde. Sichuanpeber er egentlig ikke så stærkt, så du skal ikke være nervøs for at bruge det – det er bare i en kategori helt for sig. Knus peberkornene i en morter før brug.
Stort set alle opskrifter anvender kyllingefilet eller -bryst, men her på Spicy Twist æælsker vi saftig kylling på ben. Vi bruger også lidt flere grøntsager end normalt, men det er jo en smagssag.
I kinesisk mad benytter man både lyse og mørke soyaer og forskellige eddiker, som vi primitive danskere ikke umiddelbart har adgang til. Derfor foreslår vi almindelig soya og en kombination af riseddike til marinaden og balsamico til sovsen. Kineserne benytter også en håndfuld hele chilier, for i Kina er Gong Bao en stærk ret – vi nøjes med lidt chiliflager.
Servér Gong Bao-kylling med jasminris til. Kogeanvisninger på ris finder du her.
Ingredienser
Til ovnen |
|
1 kylling, i 10 stykker | |
1 dl soya | |
2 spsk. riseddike | |
2 spsk. (sesam)olie | |
2 spsk. majsstivelse | |
1 rød peber, i mundrette stykker | |
Til panden |
|
1 dl usaltede peanuts | |
3 spsk. olie | |
2 tsk. sichuanpeber, knust | |
0.5 tsk. chili | |
2 fed hvidløg, tynde skiver | |
20 g ingefær, finthakket | |
3 stængler blegselleri, i skiver | |
1 rødløg, i tynde både | |
0.5 broccoli, i små stykker | |
Sovs |
|
4 spsk. soya | |
2 spsk. balsamico | |
2 spsk. honning | |
1 spsk. majsstivelse |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld kyllingestykkerne sammen med de øvrige ovn-ingredienser (minus rød peber) i en frysepose og marinér ved stuetemperatur i 1 time - vend posen et par gange undervejs |
2
Færdig
|
Læg de røde peberstykker nederst i et smurt, ildfast fad - læg de marinerede kyllingestykker ovenpå og bag 40 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
3
Færdig
|
Rist de usaltede peanuts lysebrune på en tør pande og stil til side |
4
Færdig
|
10 minutter før kyllingen i ovnen er færdig: |
5
Færdig
|
Skru op for varmen og lynsteg blegselleri, rødløg og broccoli - 2 minutter |
6
Færdig
|
Rør ingredienser til sovs sammen og hæld over grøntsagerne - steg 1 minut |
7
Færdig
|
Hæld kyllingestykker og rød peber over på panden (inklusive stegesky) og steg med 2 minutter, så alt bliver vendt i sovsen |
8
Færdig
|
Servér straks med et drys ristede peanuts og ris til |