Ingredienser
-
Pizzabund
-
500 g hakket oksekød
-
100 g parmesan, fintrevet
-
2 æg
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. persille, hakket
-
2 tsk. paprika
-
1 tsk. salt, peber
-
Topping
-
15 skiver chorizo eller pepperoni
-
1 ds. flået tomat
-
1 spsk. tørret oregano
-
1 fed hvidløg
-
15 sorte oliven
-
125 g frisk mozzarella
-
Desuden
-
Olie
-
Frisk basilikum
Et par ord om vores opskrift
Jamen, selvfølgelig smager sådan en kødpizza med to slags ost og tomat fantastisk! Og hvis du lever palæo-livet eller er på en low carb-diæt, så er meatzza nærmest den eneste pizza, du må få. Heldigvis er det samtidig verdens nemmeste hjemmelavede pizza…
Læs mere om meatzza med hakket oksekød efter opskriften.
Ingredienser
Pizzabund |
|
500 g hakket oksekød | |
100 g parmesan, fintrevet | |
2 æg | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. persille, hakket | |
2 tsk. paprika | |
1 tsk. salt, peber | |
Topping |
|
15 skiver chorizo eller pepperoni | |
1 ds. flået tomat | |
1 spsk. tørret oregano | |
1 fed hvidløg | |
15 sorte oliven | |
125 g frisk mozzarella | |
Desuden |
|
Olie | |
Frisk basilikum |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at hælde flået tomat i en sigte, så det kan dryppe godt af |
2
Færdig
|
Bland ingredienser til pizzabund sammen og mas farsen ned i en oliesmurt tærteform (28 cm) |
3
Færdig
|
Fordel pølseskiverne oven på kødbunden |
4
Færdig
|
Rør afdryppet flået tomat, oregano og hvidløg sammen og smør oven på pølseskiverne |
5
Færdig
|
Skær oliven i skiver og drys ovenpå |
6
Færdig
|
Skær mozzarella i skiver og læg øverst |
7
Færdig
|
Bag meatzzaen 20 minutter midt i en 225 grader varm ovn |
8
Færdig
|
Drys med friske basilikumblade ved servering |
Mere om meatzza med hakket oksekød og to slags ost
Der er tre gode grunde til straks at kaste dig ud i at lave en hjemmebagt meatzza, når du har læst disse linjer:
- Meatzza smager fantastisk! Bunden er lavet af hakket kød, æg, parmesan, hvidløg og krydderier. Ovenpå ligger der skiver af chorizo, tomatsovs, oliven og smeltet mozzarella. Øverst en håndfuld friske basilikumblade. Undskyld, what’s not to like?
- Meatzza er en utroligt nem og hurtig pizza. Hvis du rubber neglene, kan du lave den fra bunden på 35 minutter. Det er hurtigere end at bestille og hente en takeaway-pizza fra din nærmeste italiano.
- Meatzza lever op til reglerne i en KETO-kur, LCHF-diæt, palæo-livsstil (i palæo er osten dog en gråzone) osv. Jo mere du spiser, jo slankere bliver du (agtigt).
Variationer
- Bund. Du kan bruge alle slags hakket kød i bunden – hakket svinekød, hakket lammekød, hakket kylling er mindst lige så godt. Du kan bruge havregryn i stedet for parmesan – eller mel. Du kan tilsætte revne rodfrugter. Du kan bruge krydderier som rosmarin og timian i stedet for paprika.
- Topping. Du kan sagtens undvære pølse og oliven på pizzaen. Du kan droppe tomatsovs og bruge cremefraiche rørt med hvidløg i stedet – og toppe med papirtynde skiver kartoffel. Du kan skifte frisk mozzarella ud med revet ost. Du kan pynte den færdige meatzza med ruccola i stedet for basilikum,
Et sidste godt råd: Hvis du er typen, der (som os) mener, det er en god idé at få rigeligt med grøntsager i sin aftensmad, så servér gerne en sprød salat til din meatzza. Savner du inspiration til gode salater, så tast ’salat’ i søgefeltet…