• Forside
  • Brød
  • Opskrift: Fransk løgpizza – pissaladière nicoise

Opskrift: Fransk løgpizza – pissaladière nicoise
- med ansjoser og sorte oliven

0 0
Opskrift: Fransk løgpizza – pissaladière nicoise

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bund
20 g gær
3 dl vand
0.5 dl olivenolie
500 g mel
1 tsk. salt
Fyld
1 kg løg, vægt uden skræl
0.5 dl olivenolie
2 fed hvidløg
2 tsk. timian
2 tsk. oregano
1 tsk. salt
100 g sorte oliven, drænet vægt
100 g ansjosfileter, drænet vægt

Sydfransk snack, der smager eventyrligt til et glas rosé eller en kold øl

Ingredienser

  • Bund

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Nice er smukt beliggende på Frankrigs fashionable Côte d’Azur, et mekka for velhavere, livsnydere og soldyrkere. Det er nok sådan, de fleste kender byen.

Men Nice er mere end sin glitrende facade; det er også et gastronomisk skatkammer, hvor de gode grøntsager er i fokus. Tænk bare på retter som ratatouille og salade nicoise, der er opfundet her. Fremover vil du også tænke på pissaladière, når du hører navnet Nice. For det er en himmerigsmundfuld, du sent vil glemme.

Alt efter temperament er en pissaladière et fladbrød eller en fransk afart af pizza med masser af løg, salte ansjosfileter og sorte oliven. Pissaladière nydes som en appetizer eller snack til et køligt glas vin (gerne rosé), en øl eller en pastis.

Det tager tid at lave en pissaladière. Du skal stege mindst 1 kg løg en times tid, til løgene bliver helt smattede og nærmest kan smøres ud over brødet. Herefter skal brødet bages. Den lange tilberedningstid giver løgene en overraskende dyb og intens smag, der er helt ubeskriveligt lækker.

Faktisk er det samme princip, der ligger bag tilblivelsen af en ægte fransk løgsuppe: Tid og varme.

Ansjoser har en temmelig kraftig smag. Derfor er pissaladière helt sikkert en snack for voksne. Hvis du ikke bryder dig om ansjoser, så drop dem eller brug færre end angivet i opskriften. Du kan også prøve at erstatte ansjoser med fx bacon, soltørrede tomater eller noget helt tredje.

Bon appétit!

Ingredienser

Antal personer:
Bund
20 g gær
3 dl vand
0.5 dl olivenolie
500 g mel
1 tsk. salt
Fyld
1 kg løg, vægt uden skræl
0.5 dl olivenolie
2 fed hvidløg
2 tsk. timian
2 tsk. oregano
1 tsk. salt
100 g sorte oliven, drænet vægt
100 g ansjosfileter, drænet vægt
3 fra 14 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i vandet og ælt olie, mel og salt i

2
Færdig

Når dejen slipper bordet, sæt den til hævning 1 time

3
Færdig

Slå dejen ned og lad den efterhæve 30 minutter

4
Færdig

Imens dejen hæver à 2 omgange laver du løgene:

5
Færdig

Steg de skiveskårne løg ved middelvarme i olien, til løgene bliver lysebrune og smattede, og olien igen bliver frigivet på panden - det tager op til 1 time

6
Færdig

Steg knust hvidløg, timian, oregano og salt med de sidste 10 minutter

7
Færdig

Rul dejen ud, så den fylder en hel bradepande foret med bagepapir

8
Færdig

Fordel løgblandingen på dejen, læg ansjoserne i rude-tern og pynt med oliven

9
Færdig

Bag fladbrødet 25 minutter ved 210 grader på næstnederste rille

10
Færdig

Servér lunt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Perfekt stegt fennikel
forrige
Opskrift: Perfekt stegt fennikel
Opskrift: Cremet fennikelsuppe
næste
Opskrift: Cremet fennikelsuppe
Opskrift: Perfekt stegt fennikel
forrige
Opskrift: Perfekt stegt fennikel
Opskrift: Cremet fennikelsuppe
næste
Opskrift: Cremet fennikelsuppe

Tilføj Din Kommentar