Opskrift: Flammkuchen / tarte flambée
med 3 slags fyld

Opskrift: Flammkuchen / tarte flambée

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
300 g hvedemel
2 dl vand
1 tsk. salt
Ostecreme
200 g flødeost
200 g cremefraiche 38%
0.5 tsk. salt
Fyld 1
100 g bacon i tynde skiver
1 rødløg
1 tsk. timian
Fyld 2
10 ansjosfileter
15 sorte oliven
3 spsk. kapers
Fyld 3
0.5 rød peber
80 g røget laks
1 håndfuld rucola

Papirtynde pizzaer fra Alsace - sprøde og lækre

Land:

    Ingredienser

    • Dej

    • Ostecreme

    • Fyld 1

    • Fyld 2

    • Fyld 3

    Et par ord om vores opskrift

    Del

    Flammkuchen (eller tarte flambée, som det hedder på fransk) er meget lettere og hurtigere at lave end pizza. Og det er mindst lige så lækkert.

    Flammkuchen / tarte flambée er en 200 år gammel specialitet fra Alsace, et område, der har været skiftevis på tyske og franske hænder. Maden fra Alsace er derfor ofte en herlig blanding af tysk og fransk. Tænk bare på choucroute, der er en laber afart af Sauerkraut.

    Dejen til flammkuchen er supersimpel: Mel, vand og salt. 5 minutter, så er den æltet færdig.

    Ostefyldet består af flødeost, creme fraiche og salt. 2 minutter, så er den rørt.

    Det traditionelle fyld består af løg og bacon. Men på en cool restaurant i Nürnberg fik vi to andre slags fyld, der sidder lige i skabet: Dels ansjoser, oliven og kapers, dels rød peber, rucola og røget laks.

    Ud af denne portion dej får du 3 perfekte flammkuchen, så du kan servere én med hver slags fyld. Men du kan selvfølgelig også bare nøjes med én slags fyld til det hele.

    Flammkuchen / tarte flambée er en genial appetizer, snack eller forret til en kold øl eller et glas vin.

    0/5 (0 Reviews)

    Sådan gør du

    1
    Færdig

    Ælt dejen sammen og lad hvile 30 minutter

    2
    Færdig

    Del dejen i 3 boller og rul meget tyndt ud til bunde med en diameter på ca. 30 cm

    3
    Færdig

    Rør ostecremen sammen og fordel på bundene

    4
    Færdig

    På én bund lægges rødløg skåret i tynde skiver og bacon skåret i 2 cm snitter og drysses med timian

    5
    Færdig

    På en anden bund fordeles ansjoser, skiveskårne oliven og kapers

    6
    Færdig

    På den tredje bund lægges rød peber skåret i tynde skiver - når den er bagt, pyntes med rucola og røget laks

    7
    Færdig

    Flammkuchen bages én ad gangen på næstnederste rille i en ovn tændt på grill - hvor enten en bagesten eller en bageplade er varmet med fra starten

    8
    Færdig

    Det er nemmest, hvis du lægger hver flammkuchen på et stykke bagepapir, som du nu trækker over på bagestenen/bagepladen

    9
    Færdig

    Hver flammkuchen skal bages 3,5 - 4 minutter; de skal blive lysebrune i kanten

    10
    Færdig

    Spis flammkuchen så varme som muligt

    Spicy Twist

    Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

    Opskrift: Mormors boller i selleri
    forrige
    Opskrift: Mormors boller i selleri
    Opskrift: Marokkansk kikærtesuppe - harira
    næste
    Opskrift: Marokkansk kikærtesuppe – harira
    Opskrift: Mormors boller i selleri
    forrige
    Opskrift: Mormors boller i selleri
    Opskrift: Marokkansk kikærtesuppe - harira
    næste
    Opskrift: Marokkansk kikærtesuppe – harira

    Tilføj Din Kommentar