Ingredienser
-
3 spsk. olivenolie
-
400 g hakket oksekød
-
2 løg
-
4 hvidløg
-
4 stængler blegselleri
-
1 stærk frisk chili
-
1 tsk. salt
-
1 spsk. spidskommen, knust
-
1 spsk. korianderfrø, knust
-
1 ds flået tomat
-
8 dl grøntsagsbouillon
-
450 g sorte bønner (kogte/dåse)
-
150 g majs
-
Topping
-
1 ps. tortillachips
-
1 bdt. frisk koriander
Et par ord om vores opskrift
Mexicansk taco suppe er rigtig texmex-mad. Oprindeligt en suppe lavet på billige, lokale råvarer som bønner, majs, løg, hvidløg, chili – tilsat stykker af ristede majspandekager (tortillas).
Krydderierne er mexicanske klassikere som spidskommen og korianderfrø – og chili som sagt. Så meget, som du og dine gæster kan tåle. Ægte mexicansk mad er for garvede ganer.
Den nordamerikanske indflydelse på suppen har tilføjet hakket oksekød og erstattet de ristede tortillapandekager med knuste tacoskaller eller tortillachips.
Mexicansk taco suppe er en nem, sund og sjov ret. Dybest set rister du bare kød, krydderier og grøntsager, hælder flået tomat og bouillon over, og 20 minutter er der serveret.
Hvis du sparer lidt på chilien, er mexicansk taco suppe en ret, som alle kan lide. Også børn i alle aldre.
Det eneste lidt usunde element i retten er de let knuste tortillachips på toppen. Resten følger alle officielle og uofficielle kostråd.
Tør du forlade de gode kostråd og strikse sundhedsapostle et øjeblik, så hæld de resterende tortillachips i en skål og servér til. Sammen med en håndfuld kolde Corona’er (øllen, altså) og måske et shot tequila.
PS. Du kan købe kogte, sorte bønner på dåse. Men hvorfor ikke lave dem selv? Det er billigere og mere klimavenligt. Læg 225 g tørre sorte bønner i blød i masser af vand i mindst 8 timer. Bønnerne svulmer nu op til dobbelt størrelse. Hæld vandet fra og kog bønnerne i frisk vand i 40 minutter. Kassér også dette vand – og bønnerne er klar.
Ingredienser
3 spsk. olivenolie | |
400 g hakket oksekød | |
2 løg | |
4 hvidløg | |
4 stængler blegselleri | |
1 stærk frisk chili | |
1 tsk. salt | |
1 spsk. spidskommen, knust | |
1 spsk. korianderfrø, knust | |
1 ds flået tomat | |
8 dl grøntsagsbouillon | |
450 g sorte bønner (kogte/dåse) | |
150 g majs | |
Topping |
|
1 ps. tortillachips | |
1 bdt. frisk koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i din bedste suppegryde og brun kødet af, til det er smuldret |
2
Færdig
|
Tilsæt de grofthakkede løg, hvidløg og blegselleri og steg med, til grøntsagerne taber deres væskeindhold og falder sammen – ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt den finthakkede chili og krydderierne og steg med 1 minut |
4
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser, bring i kog og småkog 20 minutter under låg |
5
Færdig
|
Servér suppen med let knuste tortillachips og friske korianderblade |