Opskrift: Mexicansk taco suppe
med hakket oksekød, sorte bønner og majs

0 0
Opskrift: Mexicansk taco suppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
2 løg
4 hvidløg
4 stængler blegselleri
1 stærk frisk chili
1 tsk. salt
1 spsk. spidskommen, knust
1 spsk. korianderfrø, knust
1 ds flået tomat
8 dl grøntsagsbouillon
450 g sorte bønner (kogte/dåse)
150 g majs
Topping
1 ps. tortillachips
1 bdt. frisk koriander

Nem, sund og sjov suppe, som alle kan lide

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Mexicansk taco suppe er rigtig texmex-mad. Oprindeligt en suppe lavet på billige, lokale råvarer som bønner, majs, løg, hvidløg, chili – tilsat stykker af ristede majspandekager (tortillas).

Krydderierne er mexicanske klassikere som spidskommen og korianderfrø – og chili som sagt. Så meget, som du og dine gæster kan tåle. Ægte mexicansk mad er for garvede ganer.

Den nordamerikanske indflydelse på suppen har tilføjet hakket oksekød og erstattet de ristede tortillapandekager med knuste tacoskaller eller tortillachips.

Mexicansk taco suppe er en nem, sund og sjov ret. Dybest set rister du bare kød, krydderier og grøntsager, hælder flået tomat og bouillon over, og 20 minutter er der serveret.

Hvis du sparer lidt på chilien, er mexicansk taco suppe en ret, som alle kan lide. Også børn i alle aldre.

Det eneste lidt usunde element i retten er de let knuste tortillachips på toppen. Resten følger alle officielle og uofficielle kostråd.

Tør du forlade de gode kostråd og strikse sundhedsapostle et øjeblik, så hæld de resterende tortillachips i en skål og servér til. Sammen med en håndfuld kolde Corona’er (øllen, altså) og måske et shot tequila.

PS. Du kan købe kogte, sorte bønner på dåse. Men hvorfor ikke lave dem selv? Det er billigere og mere klimavenligt. Læg 225 g tørre sorte bønner i blød i masser af vand i mindst 8 timer. Bønnerne svulmer nu op til dobbelt størrelse. Hæld vandet fra og kog bønnerne i frisk vand i 40 minutter. Kassér også dette vand – og bønnerne er klar.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
2 løg
4 hvidløg
4 stængler blegselleri
1 stærk frisk chili
1 tsk. salt
1 spsk. spidskommen, knust
1 spsk. korianderfrø, knust
1 ds flået tomat
8 dl grøntsagsbouillon
450 g sorte bønner (kogte/dåse)
150 g majs
Topping
1 ps. tortillachips
1 bdt. frisk koriander
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op i din bedste suppegryde og brun kødet af, til det er smuldret

2
Færdig

Tilsæt de grofthakkede løg, hvidløg og blegselleri og steg med, til grøntsagerne taber deres væskeindhold og falder sammen – ca. 10 minutter

3
Færdig

Tilsæt den finthakkede chili og krydderierne og steg med 1 minut

4
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser, bring i kog og småkog 20 minutter under låg

5
Færdig

Servér suppen med let knuste tortillachips og friske korianderblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrifter: Ginger Beer Margarita
forrige
Opskrift: Ginger Beer Margarita
Opskrift: Italiensk blomkål med parmesan
næste
Opskrift: Italiensk blomkål med parmesan
Opskrifter: Ginger Beer Margarita
forrige
Opskrift: Ginger Beer Margarita
Opskrift: Italiensk blomkål med parmesan
næste
Opskrift: Italiensk blomkål med parmesan

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here