Opskrift: Muslinger i berusende selskab
med fennikel, vin og pastis

0 0
Opskrift: Muslinger i berusende selskab

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 kg blåmuslinger
25 g smør
2 fennikel
4 skalotteløg
4 fed hvidløg
4 gulerødder
0.5 fl. hvidvin
1 dl pastis
2 dl piskefløde
2 tsk. knust herbes de Provence
Salt, peber
Persille

En hyggelig fætter til moules marinières

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvorfor spiser danskerne mest pasta med kødsauce og koteletter i fad, når landet er omgivet af hav fyldt med de skønneste fisk og skaldyr?

Faktisk har supermarkederne ofte tilbud på et net blåmuslinger, så den med de høje priser på fisk holder altså ikke. Jamen, er det ikke svært? Ja og nej. Det er selvfølgelig lidt mere tidskrævende end at smide en bøf på panden. Men alle kan sagtens være med, hvis I blot følger de få, gode råd.

Denne muslingeret smager endnu mere af Frankrig end de berømte moules marinières, som er en opskrift på muslinger i hvidvin og skalotteløg. Her pifter vi yderligere op med en dobbelt dosis anis i form af fennikel og pastis (Pernod, Ricard m.fl.). En sjat fløde runder af og giver en atmosfære af hygge – og mæthed.

Brug muslingerne som forret eller som hovedret med en dynge Superlette ovnfritter til.

Bon appétit!

Ingredienser

Antal personer:
2 kg blåmuslinger
25 g smør
2 fennikel
4 skalotteløg
4 fed hvidløg
4 gulerødder
0.5 fl. hvidvin
1 dl pastis
2 dl piskefløde
2 tsk. knust herbes de Provence
Salt, peber
Persille
5 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skyl muslingerne og kassér åbne eller knuste eksemplarer

2
Færdig

Hak fennikel, skalotteløg og gulerødder groft, hvidløg lidt finere

3
Færdig

Steg grøntsagerne i smørret ved lav varme i 10-15 minutter (må ikke tage farve)

4
Færdig

Tilsæt hvidvin, pastis, piskefløde og krydderier og småkog uden låg i 10 minutter

5
Færdig

Tilsæt muslingerne, læg låget på, skru op for varmen og damp muslingerne i 5-7 minutter

6
Færdig

Ryst gryden undervejs, så muslingerne bytter plads nede i suppen

7
Færdig

Øs over i dybe tallerkener og pynt med finthakket persille

8
Færdig

Undlad at spise tæt tillukkede muslinger

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Bearnaisesovs, der lykkes hver gang
forrige
Opskrift: Bearnaisesovs, der lykkes hver gang
Opskrift: Superlette ovnfritter
næste
Opskrift: Superlette ovnfritter
Opskrift: Bearnaisesovs, der lykkes hver gang
forrige
Opskrift: Bearnaisesovs, der lykkes hver gang
Opskrift: Superlette ovnfritter
næste
Opskrift: Superlette ovnfritter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here