Ingredienser
-
2 kg blåmuslinger
-
25 g smør
-
2 fennikel
-
4 skalotteløg
-
4 fed hvidløg
-
4 gulerødder
-
0.5 fl. hvidvin
-
1 dl pastis
-
2 dl piskefløde
-
2 tsk. knust herbes de Provence
-
Salt, peber
-
Persille
Et par ord om vores opskrift
Hvorfor spiser danskerne mest pasta med kødsauce og koteletter i fad, når landet er omgivet af hav fyldt med de skønneste fisk og skaldyr?
Faktisk har supermarkederne ofte tilbud på et net blåmuslinger, så den med de høje priser på fisk holder altså ikke. Jamen, er det ikke svært? Ja og nej. Det er selvfølgelig lidt mere tidskrævende end at smide en bøf på panden. Men alle kan sagtens være med, hvis I blot følger de få, gode råd.
Denne muslingeret smager endnu mere af Frankrig end de berømte moules marinières, som er en opskrift på muslinger i hvidvin og skalotteløg. Her pifter vi yderligere op med en dobbelt dosis anis i form af fennikel og pastis (Pernod, Ricard m.fl.). En sjat fløde runder af og giver en atmosfære af hygge – og mæthed.
Brug muslingerne som forret eller som hovedret med en dynge Superlette ovnfritter til.
Bon appétit!
Ingredienser
2 kg blåmuslinger | |
25 g smør | |
2 fennikel | |
4 skalotteløg | |
4 fed hvidløg | |
4 gulerødder | |
0.5 fl. hvidvin | |
1 dl pastis | |
2 dl piskefløde | |
2 tsk. knust herbes de Provence | |
Salt, peber | |
Persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skyl muslingerne og kassér åbne eller knuste eksemplarer |
2
Færdig
|
Hak fennikel, skalotteløg og gulerødder groft, hvidløg lidt finere |
3
Færdig
|
Steg grøntsagerne i smørret ved lav varme i 10-15 minutter (må ikke tage farve) |
4
Færdig
|
Tilsæt hvidvin, pastis, piskefløde og krydderier og småkog uden låg i 10 minutter |
5
Færdig
|
Tilsæt muslingerne, læg låget på, skru op for varmen og damp muslingerne i 5-7 minutter |
6
Færdig
|
Ryst gryden undervejs, så muslingerne bytter plads nede i suppen |
7
Færdig
|
Øs over i dybe tallerkener og pynt med finthakket persille |
8
Færdig
|
Undlad at spise tæt tillukkede muslinger |