Ingredienser
-
3 æggeblommer
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 dl olivenolie
-
Saft af 1/2 citron
-
Skal af 1 citron
-
1.5 bæger cremefraiche 38%
-
1 bdt. frisk estragon, hakket
-
3 spsk. tørret esdragon, knust
-
1 tsk. gurkemeje
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Vi går til bekendelse med det samme: Denne opskrift på bearnaisesovs / bearnaisesauce indeholder ikke smør og skal ikke opvarmes, så nej, det er ikke en ægte bearnaise. Men den smager mindst lige så godt, og den er meget nemmere at lave!
Kold bearnaise til varmt kød og pommes frites – kan man overhovedet dét? Svaret er: Ork ja, sagtens. Tænk på, hvor hurtigt din normale bearnaisesovs køler af, mens du spiser. Helt ærligt, du vil ikke tænke videre over det.
Ud over smagen, som er ganske autentisk, er den helt store fordel ved denne bearnaisesovs, at den lykkes hver gang. Sovsen skiller aldrig. Og den kan laves god tid i forvejen, så du kan koncentrere dig om at stege bøffen og få fritterne sprøde.
I vores opskrift foreslår vi en blanding af frisk og tørret esdragon. Men du kan også bare nøjes med den ene af delene. Gurkemeje er tilsat for at sikre den rigtige gule farve – det er ikke strengt nødvendigt.
PS. Stavblender er at foretrække, når du pisker sovsen, men du kan også bruge et almindeligt piskeris.
PPS. En lille sjov detalje er, at denne bearnaisesovs også kan bruges som dressing til en lækker hønsesalat.
Ingredienser
3 æggeblommer | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 dl olivenolie | |
Saft af 1/2 citron | |
Skal af 1 citron | |
1.5 bæger cremefraiche 38% | |
1 bdt. frisk estragon, hakket | |
3 spsk. tørret esdragon, knust | |
1 tsk. gurkemeje | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æggeblommer og salt sejt |
2
Færdig
|
Pisk olie i lidt ad gangen |
3
Færdig
|
Pisk citronsaft i |
4
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser i |