Ingredienser
-
6 fed hvidløg, i tynde skiver
-
5 skalotteløg, i tynde skiver
-
0.5 tsk. chiliflager
-
50 g smør
-
1 tsk. salt
-
3 dl hvidvin
-
1.5 kg rensede muslinger
-
1 bdt. persille
-
500 g pasta, kogt al dente
Et par ord om vores opskrift
Vongole er det italienske ord for hjertemuslinger, og den oprindelige opskrift fra Støvlelandet hedder Spaghetti alle Vongole. Men da vi i Danmark er verdensmestre i blåmuslinger, giver det god mening at lave en lokal udgave af den sanselige klassiker.
Muslinger er en sund og mager spise, så der er plads i kalorieregnskabet til at rutte lidt med smørret. Tillad os at prise et par andre kokke ved at deklamere: Rigeligt smør!
Glæd dig. Om kort tid breder sig en duft af ægte italiensk restaurant i køkkenet. Dine øjne vil sluge synet af den kønne ret, men allermest vil dine smagsløg elske dig for dette valg. Ciao!
Ingredienser
6 fed hvidløg, i tynde skiver | |
5 skalotteløg, i tynde skiver | |
0.5 tsk. chiliflager | |
50 g smør | |
1 tsk. salt | |
3 dl hvidvin | |
1.5 kg rensede muslinger | |
1 bdt. persille | |
500 g pasta, kogt al dente |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg hvidløg, skalotteløg og chili i smørret ved lav varme i 10 minutter - må ikke tage farve |
2
Færdig
|
Tilsæt salt og hvidvin og kog med under låg i 5 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt muslinger og kog med under låg i ca. 5 minutter, til muslingerne har åbnet sig |
4
Færdig
|
List den kogte pasta ned under muslingerne for at opsuge væde i 2-3 minutter |
5
Færdig
|
Vend persille i retten og servér rygende varm |