Opskrift: Thai-inspireret skaldyrssalat
med citrongræs og limeblade

0 0
Opskrift: Thai-inspireret skaldyrssalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dressing
1 strå citrongræs
4 kaffir-limeblade
15 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 chili (med eller uden kerner)
1 lime, saften
3 spsk. olie
3 spsk. fiskesovs
1 tsk. sukker
Salat
300 g rå blæksprutter, i ringe
300 g kæmperejer
1 stort fennikel
1 stort æble
4 gulerødder
2 stængler blegselleri
200 g sherrytomater, halveret
1 bdt. koriander, hakket

Dansk grønt og thailandske krydderier giver en både sprød og spændende skaldyrssalat

Ingredienser

  • Dressing

  • Salat

Et par ord om vores opskrift

Del

Det thailandske køkken med dets skarpe, syrlige, stærke og frem for alt fremmedartede smage har gået sin sejrsgang verden over. Og i takt med at tusindvis af danskere hvert år valfarter til det gamle kongerige Siams blide kyster har vi også herhjemme oplevet en eksplosion i interessen for god thaimad.

Heldigvis kan vi sagtens kombinere vores egne sæsonfriske råvarer med de eksotiske thaikrydderier og opnå en hæderlig efterligning af de retter, vi smagte dernede på stranden under palmerne. Det er nemmere, billigere og mere bæredygtigt på den måde.

Denne opskrift på skaldyrssalat er egentlig bare ment som inspiration. Vi foreslår rejer og blæksprutte, men du kan også bruge jomfruhummer, hummer, kammuslinger, fast hvid fisk og alt muligt andet. Vores fennikel er du hjerteligt velkommen til at udskifte med spidskål osv.

Glæd dig til en sprød og spændende skaldyrssalat, der egner sig perfekt som salat på buffeten eller som en festlig forret.

Ingredienser

Antal personer:
Dressing
1 strå citrongræs
4 kaffir-limeblade
15 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 chili (med eller uden kerner)
1 lime, saften
3 spsk. olie
3 spsk. fiskesovs
1 tsk. sukker
Salat
300 g rå blæksprutter, i ringe
300 g kæmperejer
1 stort fennikel
1 stort æble
4 gulerødder
2 stængler blegselleri
200 g sherrytomater, halveret
1 bdt. koriander, hakket
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Ingredienserne til dressingen blendes skummende

2
Færdig

Blæksprutteringene koges 10 minutter i 1/2 liter vand tilsat 1 spsk. salt

3
Færdig

Rejerne koger med det sidste halve minut

4
Færdig

Grøntsagerne (minus tomater) skæres ultratyndt, gerne på mandolinjern

5
Færdig

Dressing, skaldyr og grønt blandes 10 minutter før servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Skønne sellerifritter
forrige
Opskrift: Skønne sellerifritter
Opskrift: Smagfuldt fyld til makiruller (sushi)
næste
Opskrift: Smagfuldt fyld til makiruller (sushi)
Opskrift: Skønne sellerifritter
forrige
Opskrift: Skønne sellerifritter
Opskrift: Smagfuldt fyld til makiruller (sushi)
næste
Opskrift: Smagfuldt fyld til makiruller (sushi)

Tilføj Din Kommentar