Ingredienser
-
Dressing
-
1 strå citrongræs
-
4 kaffir-limeblade
-
15 g frisk ingefær
-
2 fed hvidløg
-
1 chili (med eller uden kerner)
-
1 lime, saften
-
3 spsk. olie
-
3 spsk. fiskesovs
-
1 tsk. sukker
-
Salat
-
300 g rå blæksprutter, i ringe
-
300 g kæmperejer
-
1 stort fennikel
-
1 stort æble
-
4 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
200 g sherrytomater, halveret
-
1 bdt. koriander, hakket
Et par ord om vores opskrift
Det thailandske køkken med dets skarpe, syrlige, stærke og frem for alt fremmedartede smage har gået sin sejrsgang verden over. Og i takt med at tusindvis af danskere hvert år valfarter til det gamle kongerige Siams blide kyster har vi også herhjemme oplevet en eksplosion i interessen for god thaimad.
Heldigvis kan vi sagtens kombinere vores egne sæsonfriske råvarer med de eksotiske thaikrydderier og opnå en hæderlig efterligning af de retter, vi smagte dernede på stranden under palmerne. Det er nemmere, billigere og mere bæredygtigt på den måde.
Denne opskrift på skaldyrssalat er egentlig bare ment som inspiration. Vi foreslår rejer og blæksprutte, men du kan også bruge jomfruhummer, hummer, kammuslinger, fast hvid fisk og alt muligt andet. Vores fennikel er du hjerteligt velkommen til at udskifte med spidskål osv.
Glæd dig til en sprød og spændende skaldyrssalat, der egner sig perfekt som salat på buffeten eller som en festlig forret.
Ingredienser
Dressing |
|
1 strå citrongræs | |
4 kaffir-limeblade | |
15 g frisk ingefær | |
2 fed hvidløg | |
1 chili (med eller uden kerner) | |
1 lime, saften | |
3 spsk. olie | |
3 spsk. fiskesovs | |
1 tsk. sukker | |
Salat |
|
300 g rå blæksprutter, i ringe | |
300 g kæmperejer | |
1 stort fennikel | |
1 stort æble | |
4 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
200 g sherrytomater, halveret | |
1 bdt. koriander, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ingredienserne til dressingen blendes skummende |
2
Færdig
|
Blæksprutteringene koges 10 minutter i 1/2 liter vand tilsat 1 spsk. salt |
3
Færdig
|
Rejerne koger med det sidste halve minut |
4
Færdig
|
Grøntsagerne (minus tomater) skæres ultratyndt, gerne på mandolinjern |
5
Færdig
|
Dressing, skaldyr og grønt blandes 10 minutter før servering |