Ingredienser
-
20 g gær
-
5 dl lunkent vand
-
400 g hvedemel
-
200 g durummel
-
1 tsk. muskatnød, revet
-
1 tsk. salt
-
1 rødløg, i tynde både
-
15 sorte, stenfri oliven
-
25 g soltørrede tomater, store stykker
-
Rosmarin
-
Flagesalt
-
Olivenolie
-
Evt. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Det italienske madbrød Foccacia kan laves på utallige måder. I sin mest enkle version drysses brødet med rosmarin og salt – og det kan du også sagtens nøjes med at gøre, når du laver denne dej.
Men hvorfor ikke tilføre lidt mere sjov, fyld og spændende smage?
Vi foreslår revet muskatnød i dejen samt sorte oliven, soltørrede tomater og rødløg på toppen. Hertil kommer den uundgåelige olivenolie, rosmarin og flagesalt.
Du kan fjerne eller udskifte nogle af tilføjelserne. Feta i foccacia er eksempelvis en lækker tilføjelse. Spørgsmålet er naturligvis også, hvad du skal bruge brødet til: Selvstændig snack, tilbehør til aftensmaden eller som en frokost med fx kylling og en salat ved siden af…?
En helt femte mulighed er at lægge parmaskinke og ruccola ovenpå og servere brødet som en slags pizza?
Det gode ved denne opskrift er, at du slipper for alt æltearbejdet. Dejen passer sig selv.
Ingredienser
20 g gær | |
5 dl lunkent vand | |
400 g hvedemel | |
200 g durummel | |
1 tsk. muskatnød, revet | |
1 tsk. salt | |
1 rødløg, i tynde både | |
15 sorte, stenfri oliven | |
25 g soltørrede tomater, store stykker | |
Rosmarin | |
Flagesalt | |
Olivenolie | |
Evt. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gær, vand, mel, muskat og salt sammen |
2
Færdig
|
Dæk skålen med film og stil lunt til hævning 50 minutter |
3
Færdig
|
Læg den fugtige dej på et stykke bagepapir i en bradepande (20 x 30 cm) |
4
Færdig
|
Pres løg, oliven og tomater let ned i dejen |
5
Færdig
|
Drys rosmarin, flagesalt og evt. chili på + stænk med olivenolie |
6
Færdig
|
Lad hæve lunt endnu 50 minutter |
7
Færdig
|
Bag 25 minutter i en 225 grader varm ovn |