Opskrift: Nem foccacia uden at ælte
- med tomater, oliven, rosmarin og muskat

0 0
Opskrift: Nem foccacia uden at ælte

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
20 g gær
5 dl lunkent vand
400 g hvedemel
200 g durummel
1 tsk. muskatnød, revet
1 tsk. salt
1 rødløg, i tynde både
15 sorte, stenfri oliven
25 g soltørrede tomater, store stykker
Rosmarin
Flagesalt
Olivenolie
Evt. chiliflager

Det geniale italienske madbrød er et sikkert hit hos lækkersultne gæster i alle aldre

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det italienske madbrød Foccacia kan laves på utallige måder. I sin mest enkle version drysses brødet med rosmarin og salt – og det kan du også sagtens nøjes med at gøre, når du laver denne dej.

Men hvorfor ikke tilføre lidt mere sjov, fyld og spændende smage?

Vi foreslår revet muskatnød i dejen samt sorte oliven, soltørrede tomater og rødløg på toppen. Hertil kommer den uundgåelige olivenolie, rosmarin og flagesalt.

Du kan fjerne eller udskifte nogle af tilføjelserne. Feta i foccacia er eksempelvis en lækker tilføjelse. Spørgsmålet er naturligvis også, hvad du skal bruge brødet til: Selvstændig snack, tilbehør til aftensmaden eller som en frokost med fx kylling og en salat ved siden af…?

En helt femte mulighed er at lægge parmaskinke og ruccola ovenpå og servere brødet som en slags pizza?

Det gode ved denne opskrift er, at du slipper for alt æltearbejdet. Dejen passer sig selv.

Ingredienser

Antal personer:
20 g gær
5 dl lunkent vand
400 g hvedemel
200 g durummel
1 tsk. muskatnød, revet
1 tsk. salt
1 rødløg, i tynde både
15 sorte, stenfri oliven
25 g soltørrede tomater, store stykker
Rosmarin
Flagesalt
Olivenolie
Evt. chiliflager
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rør gær, vand, mel, muskat og salt sammen

2
Færdig

Dæk skålen med film og stil lunt til hævning 50 minutter

3
Færdig

Læg den fugtige dej på et stykke bagepapir i en bradepande (20 x 30 cm)

4
Færdig

Pres løg, oliven og tomater let ned i dejen

5
Færdig

Drys rosmarin, flagesalt og evt. chili på + stænk med olivenolie

6
Færdig

Lad hæve lunt endnu 50 minutter

7
Færdig

Bag 25 minutter i en 225 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Spinatsmoothie for dit immunforsvar
forrige
Opskrift: Spinatsmoothie for dit immunforsvar
Opskrift: Vanedannende gomadressing
næste
Opskrift: Vanedannende gomadressing
Spinatsmoothie for dit immunforsvar
forrige
Opskrift: Spinatsmoothie for dit immunforsvar
Opskrift: Vanedannende gomadressing
næste
Opskrift: Vanedannende gomadressing

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here