Ingredienser
-
500 g skyr
-
300 g jordbær
-
2 store spsk. honning
-
20 basilikumblade
Et par ord om vores opskrift
Ingen tvivl om, at en klassisk is fremstillet af piskefløde, æg og sukker smager vidunderligt. Men det er altså ikke det sundeste, vi kan fylde os med. Du kan næsten mærken livvidden udvide sig og kranspulsårene stoppe til.
Prøv i stedet en is lavet på skyr, jordbær og honning. Det er en sand bombe af proteiner, vitaminer og antioxidanter. Sådan en jordbæris tager 10 minutter at lave (plus frysetid), og den smager vildt godt. Frisk og sommerligt.
Vidste du, at jordbær og frisk basilikum er ’a match made in heaven’? Det kan lyde sært, hvis du ikke smagt kombinationen før, men tro os: Det søde bær og den rare krydderurt elsker hinandens selskab. Så i stedet for smagen af fed fløde får du i denne is et raffineret pift af noget let krydret.
Vandindholdet i en jordbæris af skyr er højt. Derfor vil det være en fordel at køre ismassen på en ismaskine før nedfrysning. Alternativt kan du røre i isen hver halve time i starten, mens isen fryser.
Servér isen med lidt friske jordbær og basilikumblade; så ser den skønne dessert lige så dejlig ud, som den smager.
Ingredienser
500 g skyr | |
300 g jordbær | |
2 store spsk. honning | |
20 basilikumblade |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i en skål og blend hurtigt med en stavblender |
2
Færdig
|
Kør ismassen på en ismaskine eller rør i isen hver halve time, mens den fryser |
3
Færdig
|
Frys isen i mindst 6 timer |