Ingredienser
-
4 glas rosé
-
12 jordbær
-
3 spsk. lys sirup
Et par ord om vores opskrift
Der skal kølige drikkevarer til en varm sommerdag, men ikke nødvendigvis masser af alkohol. Det ved de på den hippe Bar Primi i New York, hvor der ofte er smeltende varmt om sommeren.
Hvad gør man så for at oplive de overophedede kunder? Man hælder selvfølgelig en flaske rosé i slush ice-maskinen og pepper drinken op med lidt dejlig jordbærsmag. Voilá, frosé (frozen rosé) var født.
Ups, tænker du, jeg har ikke en slush ice-maskine… Pyt, du hælder bare vinen i et fladt fad og sætter i fryseren 5-6 timer, så bliver den til slush ice. Og bare rolig, den fryser sig ikke helt hård, for alkoholen i vinen forhindrer den i at fryse til mere end slush ice.
Allerbedst bliver en frosé, hvis du bruger blendede, friske jordbær i drinken. Men i en snæver vending kan du snyde og tilsætte 1 spsk. jordbærsirup pr. glas. Alle tricks gælder på en varm sommerdag.
Frosé er en pragtfuld velkomstdrink, en genial servering til studentergilder og andre fester eller en fuldgod erstatning for eftermiddagskaffen til jordbærkagerne. Ingen bliver fulde og dumme, og alle kan køre hjem efter ét glas.
Ingredienser
4 glas rosé | |
12 jordbær | |
3 spsk. lys sirup |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld rosévinen i et fladt fad og stil i fryseren mindst 5 timer - alkoholen i vinen gør, at den aldrig fryser helt til |
2
Færdig
|
Blend jordbær og sirup, hæld i en sigte og brug en ske til mosle saften igennem sigten, så jordbærrenes kerner bliver tilbage |
3
Færdig
|
Pisk den halvfrosne rosé og jordbærsiruppen lynhurtigt sammen med et piskeris |
4
Færdig
|
Hæld i pæne glas og pynt med friske jordbær |
5
Færdig
|
Drik straks - skål! |