Ingredienser
-
Suppe
-
1 strå citrongræs
-
4 kaffir-limeblade
-
15 g ingefær
-
2 fed hvidløg
-
1 chili (med eller uden kerner)
-
6 dl vand
-
2 terninger hønsebouillon
-
Fyld
-
200 g nudler (tør vægt)
-
150 g blæksprutte, i ringe
-
150 g rejer
-
200 g spidskål, fintsnittet
-
3 gulerødder, i tynde stave
-
2 stængler blegselleri, i fine skiver
-
5 forårsløg, i tykke skiver
-
10 sherrytomater, i halve
-
0.5 lime, saften
-
2 spsk. fiskesovs
Et par ord om vores opskrift
En lækker nudelsuppe kan du spise døgnet rundt og året rundt. Den ligger godt i maven og gør hele din krop glad for at leve.
Denne opskrift på nudelsuppe er inspireret af det thailandske køkken. Her er både citrongræs, limeblade, chili, ingefær, hvidløg og et godt drys koriander over.
Om du bruger ægnudler eller risnudler, vil vi lade helt op til dig og din nudelleverandør. For asiater er valg af nudler naturligvis af yderste vigtighed, men de fleste danskere går ikke så meget op i det. Nudler er nudler, lader til at være holdningen, og fred være med det.
Vi foreslår at bruge rejer og blæksprutte, men du kan lige så godt proppe alle mulige andre slags skaldyr i suppen. Eller kylling! Det samme gælder grøntsagerne – brug dem, du har mest lyst til.
Ingredienser
Suppe |
|
1 strå citrongræs | |
4 kaffir-limeblade | |
15 g ingefær | |
2 fed hvidløg | |
1 chili (med eller uden kerner) | |
6 dl vand | |
2 terninger hønsebouillon | |
Fyld |
|
200 g nudler (tør vægt) | |
150 g blæksprutte, i ringe | |
150 g rejer | |
200 g spidskål, fintsnittet | |
3 gulerødder, i tynde stave | |
2 stængler blegselleri, i fine skiver | |
5 forårsløg, i tykke skiver | |
10 sherrytomater, i halve | |
0.5 lime, saften | |
2 spsk. fiskesovs |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend ingredienserne til suppen og kog blæksprutterne 10 minutter heri |
2
Færdig
|
Kog imens nudlerne som anvist på pakken - fordel dem i dybe tallerkener |
3
Færdig
|
Hæld grøntsager og rejer i suppen og kog med 1-2 minutter |
4
Færdig
|
Smag suppen til med limesaft og fiskesovs |
5
Færdig
|
Brug en hulske til at fordele alting i tallerkenerne – det er superlet |