Opskrift: Nudelsuppe med skaldyr
- og citrongræs og limeblade

0 0
Opskrift: Nudelsuppe med skaldyr

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Suppe
1 strå citrongræs
4 kaffir-limeblade
15 g ingefær
2 fed hvidløg
1 chili (med eller uden kerner)
6 dl vand
2 terninger hønsebouillon
Fyld
200 g nudler (tør vægt)
150 g blæksprutte, i ringe
150 g rejer
200 g spidskål, fintsnittet
3 gulerødder, i tynde stave
2 stængler blegselleri, i fine skiver
5 forårsløg, i tykke skiver
10 sherrytomater, i halve
0.5 lime, saften
2 spsk. fiskesovs

Spring de tarvelige Cup Noodles over og lav din egen forrygende nudelsuppe

Ingredienser

  • Suppe

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

En lækker nudelsuppe kan du spise døgnet rundt og året rundt. Den ligger godt i maven og gør hele din krop glad for at leve.

Denne opskrift på nudelsuppe er inspireret af det thailandske køkken. Her er både citrongræs, limeblade, chili, ingefær, hvidløg og et godt drys koriander over.

Om du bruger ægnudler eller risnudler, vil vi lade helt op til dig og din nudelleverandør. For asiater er valg af nudler naturligvis af yderste vigtighed, men de fleste danskere går ikke så meget op i det. Nudler er nudler, lader til at være holdningen, og fred være med det.

Vi foreslår at bruge rejer og blæksprutte, men du kan lige så godt proppe alle mulige andre slags skaldyr i suppen. Eller kylling! Det samme gælder grøntsagerne – brug dem, du har mest lyst til.

Frokost eller aftensmad? Du bestemmer.

Ingredienser

Antal personer:
Suppe
1 strå citrongræs
4 kaffir-limeblade
15 g ingefær
2 fed hvidløg
1 chili (med eller uden kerner)
6 dl vand
2 terninger hønsebouillon
Fyld
200 g nudler (tør vægt)
150 g blæksprutte, i ringe
150 g rejer
200 g spidskål, fintsnittet
3 gulerødder, i tynde stave
2 stængler blegselleri, i fine skiver
5 forårsløg, i tykke skiver
10 sherrytomater, i halve
0.5 lime, saften
2 spsk. fiskesovs
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Blend ingredienserne til suppen og kog blæksprutterne 10 minutter heri

2
Færdig

Kog imens nudlerne som anvist på pakken - fordel dem i dybe tallerkener

3
Færdig

Hæld grøntsager og rejer i suppen og kog med 1-2 minutter

4
Færdig

Smag suppen til med limesaft og fiskesovs

5
Færdig

Brug en hulske til at fordele alting i tallerkenerne – det er superlet

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på hurtig, frisk laksemousse
forrige
Opskrift: Hurtig, frisk laksemousse
Opskrift: Stegte marinerede champignon
næste
Opskrift: Stegte marinerede champignon
Opskrift på hurtig, frisk laksemousse
forrige
Opskrift: Hurtig, frisk laksemousse
Opskrift: Stegte marinerede champignon
næste
Opskrift: Stegte marinerede champignon

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here