Opskrift: Risnudler med hvidløgsrejer
- sprødt grønt og thaidressing

0 0
Opskrift: Risnudler med hvidløgsrejer

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g risnudler
200 g cherrytomater
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
1 rødløg
1 æble
0.5 spidskål
0.5 bdt. koriander
0.5 bdt. mynte
Hvidløgsrejer
3 spsk. olie
2 fed hvidløg, knust
12 store rejer
Salt, peber
Thaidressing
4 spsk. olie
4 spsk. fiskesovs
1 lime, saften
1 stængel citrongræs
1 chili
20 g ingefær
2 fed hvidløg
2 tsk. sukker

Som at spise ved et gadekøkken på Koh Samui

Ingredienser

  • Hvidløgsrejer

  • Thaidressing

Et par ord om vores opskrift

Del

I Danmark har vi rugbrød og kartofler. I Thailand serverer man primært ris eller risnudler som den mættende del af måltidet.

Risnudler kræver langt mindre arbejde end at skrælle en grydefuld kartofler. Du kan læse på pakken med nudler, hvordan du skal gøre. Men som regel skal du bare lægge nudlerne i blød i lunkent vand en halv times tid, og så kan de koges eller steges færdige på et par minutter.

Vi foreslår at lave en thailandsk salat af kogte risnudler, sprøde grøntsager, hvidløgsrejer, et drys krydderurter og en pragtfuld dressing. Salaten giver dig alle de klassiske smage fra Thailand: Citrongræs, koriander, lime, fiskesovs, chili … og så er det pludselig let at drømme sig tilbage til gadekøkkenet i Bangkok eller på Koh Samui.

Du kan servere risnudler med hvidløgsrejer både til frokost og aftensmad. Men husk, at når du først har blandet nudlerne med dressingen, skal salaten spises straks efter. Ellers opsuger nudlerne al smag fra den gode dressing.

Den portion rækker til 4 lette frokosttallerkener eller 2 store middagsretter.

Ingredienser

Antal personer:
250 g risnudler
200 g cherrytomater
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
1 rødløg
1 æble
0.5 spidskål
0.5 bdt. koriander
0.5 bdt. mynte
Hvidløgsrejer
3 spsk. olie
2 fed hvidløg, knust
12 store rejer
Salt, peber
Thaidressing
4 spsk. olie
4 spsk. fiskesovs
1 lime, saften
1 stængel citrongræs
1 chili
20 g ingefær
2 fed hvidløg
2 tsk. sukker
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Risnudler og grønt

Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken - nudlerne må gerne være lune

2
Færdig

Snit grøntsagerne fint og mundret

3
Færdig

Gem lidt koriander og mynte til pynt og hak resten af krydderurterne groft

4
Færdig

Hvidløgsrejer

Varm olie og hvidløg godt igennem på en pande og steg rejerne 1-1,5 minut på hver side

5
Færdig

Smag rejerne til med salt og peber

6
Færdig

Thaidressing

Blend alle ingredienser til dressing, så det bliver en tyk, skummende væske

7
Færdig

Hæld dressingen over nudler og grønt, pynt med koriander, mynte og hvidløgsrejer

8
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Frosé - sommerens cooleste velkomstdrink
forrige
Opskrift: Frosé – sommerens cooleste velkomstdrink
Opskrift: Rabarbertrifli à la moderne
næste
Opskrift: Rabarbertrifli à la moderne
Opskrift: Frosé - sommerens cooleste velkomstdrink
forrige
Opskrift: Frosé – sommerens cooleste velkomstdrink
Opskrift: Rabarbertrifli à la moderne
næste
Opskrift: Rabarbertrifli à la moderne

Tilføj Din Kommentar