Ingredienser
-
250 g risnudler
-
200 g cherrytomater
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
1 rødløg
-
1 æble
-
0.5 spidskål
-
0.5 bdt. koriander
-
0.5 bdt. mynte
-
Hvidløgsrejer
-
3 spsk. olie
-
2 fed hvidløg, knust
-
12 store rejer
-
Salt, peber
-
Thaidressing
-
4 spsk. olie
-
4 spsk. fiskesovs
-
1 lime, saften
-
1 stængel citrongræs
-
1 chili
-
20 g ingefær
-
2 fed hvidløg
-
2 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
I Danmark har vi rugbrød og kartofler. I Thailand serverer man primært ris eller risnudler som den mættende del af måltidet.
Risnudler kræver langt mindre arbejde end at skrælle en grydefuld kartofler. Du kan læse på pakken med nudler, hvordan du skal gøre. Men som regel skal du bare lægge nudlerne i blød i lunkent vand en halv times tid, og så kan de koges eller steges færdige på et par minutter.
Vi foreslår at lave en thailandsk salat af kogte risnudler, sprøde grøntsager, hvidløgsrejer, et drys krydderurter og en pragtfuld dressing. Salaten giver dig alle de klassiske smage fra Thailand: Citrongræs, koriander, lime, fiskesovs, chili … og så er det pludselig let at drømme sig tilbage til gadekøkkenet i Bangkok eller på Koh Samui.
Du kan servere risnudler med hvidløgsrejer både til frokost og aftensmad. Men husk, at når du først har blandet nudlerne med dressingen, skal salaten spises straks efter. Ellers opsuger nudlerne al smag fra den gode dressing.
Den portion rækker til 4 lette frokosttallerkener eller 2 store middagsretter.
Ingredienser
250 g risnudler | |
200 g cherrytomater | |
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
1 rødløg | |
1 æble | |
0.5 spidskål | |
0.5 bdt. koriander | |
0.5 bdt. mynte | |
Hvidløgsrejer |
|
3 spsk. olie | |
2 fed hvidløg, knust | |
12 store rejer | |
Salt, peber | |
Thaidressing |
|
4 spsk. olie | |
4 spsk. fiskesovs | |
1 lime, saften | |
1 stængel citrongræs | |
1 chili | |
20 g ingefær | |
2 fed hvidløg | |
2 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Risnudler og grøntKog nudlerne efter anvisningerne på pakken - nudlerne må gerne være lune |
2
Færdig
|
Snit grøntsagerne fint og mundret |
3
Færdig
|
Gem lidt koriander og mynte til pynt og hak resten af krydderurterne groft |
4
Færdig
|
HvidløgsrejerVarm olie og hvidløg godt igennem på en pande og steg rejerne 1-1,5 minut på hver side |
5
Færdig
|
Smag rejerne til med salt og peber |
6
Færdig
|
ThaidressingBlend alle ingredienser til dressing, så det bliver en tyk, skummende væske |
7
Færdig
|
Hæld dressingen over nudler og grønt, pynt med koriander, mynte og hvidløgsrejer |
8
Færdig
|
Servér straks |