Ingredienser
-
20 mellemstore rejer
-
2 lime
-
3 tortillapandekager
-
Olie
-
Aguachile
-
1 agurk
-
1 løg
-
1 grøn chili
-
1 lime
-
0.5 bdt. koriander
-
Olivenolie
-
Flagesalt
Et par ord om vores opskrift
I store dele af verden er rejer blandt de foretrukne bestanddele i en god forret. Den milde smag og behagelige konsistens i de delikate skaldyr er simpelt hen noget, de fleste mennesker er enige om at kunne lide.
Således også i Mexico, hvorfra denne elegante forret stammer. I delstaten Sinaloa, som også er berygtet for sit brutale narkokartel, har dygtige kokke fundet på at råmarinere friske rejer og overhælde dem med en lækker salsa af agurk, lime, koriander, løg og chili.
Rejer aguachile er pærelet at lave. Det, der tager mest tid, er, at rejerne lige skal marinere i limesaft i 30 minutter, før de skal bruges i retten. Imens rejerne marinerer, forbereder du den kolde, grønne salsa og pynten (tynde skiver af agurk og løg samt korianderblade).
Ingredienser
20 mellemstore rejer | |
2 lime | |
3 tortillapandekager | |
Olie | |
Aguachile |
|
1 agurk | |
1 løg | |
1 grøn chili | |
1 lime | |
0.5 bdt. koriander | |
Olivenolie | |
Flagesalt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Befri rejerne for skal og flæk dem på langs i ’fileter’ |
2
Færdig
|
Læg rejerne i en frysepose sammen med limesaften og lad marinere 30 minutter på køl |
3
Færdig
|
Skær tortillapandekagerne i små trekanter og steg lysebrune i lidt olie - drys med salt |
4
Færdig
|
Skær en smule af agurken og løget i papirtynde skiver og gem til pynt sammen med lidt af korianderbladene |
5
Færdig
|
Blend resten af agurken (nu skrællet), resten af løget, chili, limesaft og korianderblade til en tyk lysegrøn sauce og hæld over kammuslingerne |
6
Færdig
|
Pynt med agurkeskiver, løgskiver og korianderblade |
7
Færdig
|
Dryp med lidt olie og drys flagesalt over til sidst |
Når du marinerer rå fisk og skaldyr i lime- eller citronsaft, sker der en kemisk proces. Den syreholdige saft ’koger’ fiskekødet, så det bliver hvidt og ikke længere er råt. Denne tilberedningsform kaldes ceviche og er brugt i hele Sydamerika.
Se vores opskrift på ceviche af kammuslinger
De rå, grålige rejer bliver ligeledes hvide og faste i kødet efter en halv time i limesaft. Du finder ganske enkelt ingen sundere eller lettere måde at spise rejer på.
Vi fik fat i nogle mellemstore tigerrejer eller kæmperejer, men alle slags friske rejer kan bruges. Rejerne befries for skal og flækkes på langs i 2 ’fileter’. Herefter råmarineres rejerne som sagt i 30 minutter.
Som tilbehør til rejer aguachile kan du evt. servere små, sprøde hapsere af tortillapandekager, der skæres i trekanter, lynsteges i olie og drysses med salt. Det tager 5 minutter!
En iskold øl af Corona-typen eller et glas chardonnay fuldender festen.
Se også vores opskrifter på kold avocadosuppe med rejer, Toast Skagen og rejesalat med grapefrugt.