Opskrift: Mexicansk forret – rejer aguachile

0 0
Opskrift: Mexicansk forret – rejer aguachile

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
20 mellemstore rejer
2 lime
3 tortillapandekager
Olie
Aguachile
1 agurk
1 løg
1 grøn chili
1 lime
0.5 bdt. koriander
Olivenolie
Flagesalt
Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Aguachile

Et par ord om vores opskrift

Del

I store dele af verden er rejer blandt de foretrukne bestanddele i en god forret. Den milde smag og behagelige konsistens i de delikate skaldyr er simpelt hen noget, de fleste mennesker er enige om at kunne lide.

Således også i Mexico, hvorfra denne elegante forret stammer. I delstaten Sinaloa, som også er berygtet for sit brutale narkokartel, har dygtige kokke fundet på at råmarinere friske rejer og overhælde dem med en lækker salsa af agurk, lime, koriander, løg og chili.

Rejer aguachile er pærelet at lave. Det, der tager mest tid, er, at rejerne lige skal marinere i limesaft i 30 minutter, før de skal bruges i retten. Imens rejerne marinerer, forbereder du den kolde, grønne salsa og pynten (tynde skiver af agurk og løg samt korianderblade).

Ingredienser

Antal personer:
20 mellemstore rejer
2 lime
3 tortillapandekager
Olie
Aguachile
1 agurk
1 løg
1 grøn chili
1 lime
0.5 bdt. koriander
Olivenolie
Flagesalt
3 fra 13 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Befri rejerne for skal og flæk dem på langs i ’fileter’

2
Færdig

Læg rejerne i en frysepose sammen med limesaften og lad marinere 30 minutter på køl

3
Færdig

Skær tortillapandekagerne i små trekanter og steg lysebrune i lidt olie - drys med salt

4
Færdig

Skær en smule af agurken og løget i papirtynde skiver og gem til pynt sammen med lidt af korianderbladene

5
Færdig

Blend resten af agurken (nu skrællet), resten af løget, chili, limesaft og korianderblade til en tyk lysegrøn sauce og hæld over kammuslingerne

6
Færdig

Pynt med agurkeskiver, løgskiver og korianderblade

7
Færdig

Dryp med lidt olie og drys flagesalt over til sidst

Når du marinerer rå fisk og skaldyr i lime- eller citronsaft, sker der en kemisk proces. Den syreholdige saft ’koger’ fiskekødet, så det bliver hvidt og ikke længere er råt. Denne tilberedningsform kaldes ceviche og er brugt i hele Sydamerika.

Se vores opskrift på ceviche af kammuslinger

De rå, grålige rejer bliver ligeledes hvide og faste i kødet efter en halv time i limesaft. Du finder ganske enkelt ingen sundere eller lettere måde at spise rejer på.

Vi fik fat i nogle mellemstore tigerrejer eller kæmperejer, men alle slags friske rejer kan bruges. Rejerne befries for skal og flækkes på langs i 2 ’fileter’. Herefter råmarineres rejerne som sagt i 30 minutter.

Som tilbehør til rejer aguachile kan du evt. servere små, sprøde hapsere af tortillapandekager, der skæres i trekanter, lynsteges i olie og drysses med salt. Det tager 5 minutter!

En iskold øl af Corona-typen eller et glas chardonnay fuldender festen.

Se også vores opskrifter på kold avocadosuppe med rejer, Toast Skagen og rejesalat med grapefrugt.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Tyrkiske fyldte auberginer med oksekød - karniyarik
forrige
Opskrift: Tyrkiske fyldte auberginer med oksekød – karniyarik
Autentisk græsk moussaka
næste
Opskrift: Autentisk græsk moussaka
Tyrkiske fyldte auberginer med oksekød - karniyarik
forrige
Opskrift: Tyrkiske fyldte auberginer med oksekød – karniyarik
Autentisk græsk moussaka
næste
Opskrift: Autentisk græsk moussaka

Tilføj Din Kommentar